Er zit een coach in ieder horloge

Garmin kondigt de Forerunner 620 en Forerunner 220 GPS hardloophorloges aan. Twee van de lichtste, dunste en meest geavanceerde horloges voor hardlopers van Garmin en het beste alternatief als je geen persoonlijke coach hebt. De Forerunner 620 heeft geavanceerde specificaties zoals herstel advies, wedstrijd voorspeller en VO2 max voorspelling om hardlopers te helpen om slimmer te trainen en nieuwe wedstrijddoelen te behalen. In combinatie met de nieuwe HRM-Run™ monitor¹, geeft de Forerunner 620 ook feedback over de hardloop vorm. Voor indoor training, bijvoorbeeld op de hardloopband, hebben de 620 en 220 een ingebouwde acceleratiemeter die afstand en tempo bijhoudt. Een extra sensor is hiervoor dus niet meer nodig. Om de Forerunner 620 en 220 te bekijken ga naar: www.garmin.com/ForerunnerCoach.

“Of je nu binnen of buiten hardloopt, de Forerunner 620 en 220 zullen de manier waarop hardlopers naar de training kijken veranderen,” vertelt Dan Bartel, Garmin vice president wereldwijde verkoop. “Geavanceerde specificaties in de 620 zoals herstel advies, VO2 max voorspelling, wedstrijd voorspeller en statistieken over hardloop economie, gecombineerd met connected specificaties en training plan opties in zowel de 620 als de 220, maken deze horloges een “must have” voor hardlopers van ieder niveau. Om hardlopers gemotiveerd te houden merken de horloges ook op als hardlopers persoonlijke records halen zoals de snelste kilometer, 5k, 10k, halve of hele marathon of de langste afstand tot dan toe.”

Los van de ervaring van de hardloper, motivatie  of hoe ver of snel ze gaan, ze willen hoogstwaarschijnlijk weten hoe ze zich kunnen verbeteren en hun workout objectief kunnen meten. Forerunner 620 doet dit door een inschatting te maken van het VO2 maximum van de hardloper. Dit is een goede indicator van de capabiliteit van de atleet. Voorheen was de enige manier om een accurate VO2 max te verkrijgen via een betaalde test in het laboratorium. Wanneer het gebruikt wordt in combinatie met een hartslagmonitor, verzamelt de 620 verschillende data zoals hardloopsnelheid, hartslagen per minuut en hartslag variabiliteit. Dit samen geeft een geavanceerd algoritme dat een inschatting geeft van de VO2 max van de hardloper. Het getal zelf geeft een indicatie van het maximum volume van zuurstof die een hardloper per minuut kan opnemen, per kilogram lichaamsgewicht op zijn maximum prestatie. Theoretisch houdt dit in dat hoe meer zuurstof hardlopers tijdens een training op hoog niveau kunnen produceren, des te meer energie ze kunnen produceren. Een kleur op het display van het horloge toont hoe de VO2 van een hardloper zich verhoudt tot andere individuen van hun geslacht en leeftijd range. Gebaseerd op de VO2 max inschatting, kan de 620 een voorspelling geven van de tijd van een hardloper voor verschillende afstanden. Dit kan hardlopers een tijddoel geven voor hun volgende wedstrijd, er van uitgaand dat ze een geschikte training hebben gedaan.

Px187NTQ3NjU3LTI=

Met de nieuwe herstel adviseur van de Forerunner 620, is er geen giswerk meer als het gaat om de hersteltijd tussen twee zware trainingen. Net als een coach, adviseert het de hardloper en gebruikt de fysiologie gebaseerd op hartslagdata en vergelijkt dit met de laatste training en toont dan hoeveel tijd er over heen gaat voor een volledig herstel en dat hij klaar is voor een volgende zware training. Als de HRM-Run gedragen wordt, geeft de 620 een herstel check, dit is een real-time indicatie van de staat van herstel van de hardloper in de eerste minuten van hun loop. Als ze een loop voltooid hebben, toont de herstel tijd hoe lang het duurt voordat ze een nieuwe zware training mogen doen. Kleurcodering op de 620 toont eenvoudig te interpreteren data – groen betekent dat je mag rennen. Als hardlopers rood zien op de display en een herstel tijd van meer dan drie dagen, dan kunnen ze een rustdag overwegen of een herstel training doen. HRM-Run heeft ook een acceleratiemeter in de module die de beweging in de torso meet om drie verschillende hardlopen statistieken te meten:

–       Cadans – Het aantal stappen per minuut. Het toont het aantal stappen (rechts en links gecombineerd).

–       Verticale oscillatie – het stuiteren in de hardloopbeweging. Het toont de verticale beweging van de torso van een hardloper, gemeten in centimeters.

–       Contact met de grond tijd – de tijd in iedere stap dat de voet aan de grond gemeten wordt, gemeten in milliseconden.

“De Forerunner 620 is het horloge waar hardlopers op gewacht hebben”, vertelt Dr. Jack Daniels, bekend hardloop coach, auteur en bewegingsfysioloog. “Door het volgen van de dynamiek van een hardloper en real-time feedback te ontvangen in een horloge wordt een grote stap gemaakt in de hardloop innovatie.”

Dankzij hun Bluetooth® Smart draadloze upload mogelijkheden, kunnen de Forerunner 620 en 220 hardloopdata versturen naar de Garmin online community, Garmin Connect™, zonder verbonden te zijn met een computer. Het kan de data overzenden via de Garmin Connect Mobile app op een compatibele smartphone. Additionele connected specificaties zoals live tracking, dat er voor zorgt dat vrienden en fans de hardloper real-time kunnen volgen en kunnen zien wat de statistieken zijn. Hardlopers moeten hun telefoon verbinden met hun 620 of 220 gedurende hun loop om de LiveTrack specificatie te kunnen gebruiken. Overwinningen, bereikte doelen en successen kunnen via social media gedeeld worden door updates te plaatsen via de Garmin Connect Mobile app. En voor real-time coaching als ze hardlopen, zijn de 620 en 220 compatibel met de gratis trainingplannen op Garmin Connect. Hardlopers kunnen de 620 ook instellen dat deze gekoppeld is aan één of meer wifi hot spots, zoals thuis- en werknetwerk om automatisch te synchroniseren met Garmin Connect als ze in de buurt zijn.

Door de groeiende populariteit van de hardloop/wandel training methode in de afstand hardloop community (bijvoorbeeld een hardloper rent voor vijf minuten, wandelt één minuut en herhaalt dit voor de duur van de training), heeft Garmin een hardloop/wandel alarm toegevoegd. Dit alarm zorgt er voor dat andere specificaties, zoals Auto Lap en Auto Pause, actief blijven op de Forerunner 620 en 220 tijdens de hardloop/wandel sessie.

Zowel de Forerunner 620 als de 220 zijn waterbestendig tot 50m en weerstaan veel meer dan regen, zweet en druppels. Deze nieuwe hardloophorloges hebben een hoge resolutie kleurenscherm en eenvoudig te interpreteren data. De Forerunner 620 heeft een touchscreen display dat ook bediend kan worden met hardloophandschoenen. De 220 heeft eenvoudig te bedienen knoppen. Beide modellen hebben oplaadbare batterijen die tot zes weken mee gaan in horloge modus en tot 10 uur in training modus.

Forerunner 620 is verkrijgbaar in blauw/zwart en wit/oranje, Forerunner 220 is verkrijgbaar in zwart/rood en wit/paars en worden in de herfst van 2013 verwacht. De verkoopadvies prijzen zijn respectievelijk € 399/€ 449 (HRM-Run bundel) en € 249/€ 299 (hartslagbundel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *