HET EERSTE NEDERLANDSE KOOKBOEK VOOR SUPERFOODS

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw ‘ontdekt’. Wist je dat baobab vier tot zes keer zoveel kalium bevat als banaan? En camu camu meer dan vijftig keer zoveel vitamine C als sinaasappel?

Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon maken met dit nieuwe boek iedereen wegwijs in de rijke wereld van de superfoods. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je ze in de keuken? Met vele heerlijke recepten op basis van de beste superfoods.

Alle recepten zijn:
– Glutenvrij
– Lactosevrij
– E-nummervrij
– Vrij van witte en kunstmatige suikers

Eeuwenoude ingrediënten in onze moderne keuken
Superfoods zijn al eeuwenoud en komen steeds vaker terug in onze moderne keuken. Een op de drie
vrouwen gebruikt dagelijks superfoods. Dat blijkt uit een onderzoek van 24woman. Superfoods
worden vooral toegevoegd aan het dagelijkse eetpatroon vanwege de gunstige invloed op het energieniveau, de darmflora en op de complete gezondheid en welzijn in het algemeen. Maar hoe gebruik je deze eeuwenoude superingrediënten in onze moderne keuken?
Dat gaan Jesse en Annemieke vertellen tijdens hun Ekoplaza Superfoodtour.

Ekoplaza Superfoodtour
Jesse en Annemieke doen de komende weken diverse vestigingen van Ekoplaza aan ter promotie van superfoods in de keuken; de Superfoodtour. Zij zullen lezingen en kookdemo’s geven om te laten zien wat je met welke superfood kunt bereiken en bereiden.

Data Ekoplaza Superfoodtour
Vrijdag 11 oktober: Den Haag en Rotterdam
Zaterdag 12 oktober: Waterlooplein en Bussum
Vrijdag 18 oktober: Tilburg
Zaterdag 2 november: Utrecht
www.ekoplaza.nl/superfood-tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *