Interview met Django van Amstel

Wie is Django van Amstel?
Aangeboren met een overdosis aan energie is het voor mij onmogelijk om stil te zitten. Hardlopen komt dan goed van pas om aan het einde van de dag de batterij toch leeg te krijgen.

Krap twee weken geleden ben ik aan de TU Delft afgestudeerd als Control Engineer. Mijn afstudeerproject hield in het ontwerpen van een zes-benige insectachtige robot die zelf leert hoe zo optimaal mogelijk te rennen en lopen.

Nu het diploma op zak is ben ik volop aan het trainen voor het WK Obstacle running, eind oktober in de VS. Daarnaast werk ik in de horeca en heb ik mijn eigen Bed & Breakfast. In mijn vrije tijd ga ik naast hardlopen ook vaak naar de Crossfit box of ben ik drummen.

Type runner?
Ik val denk ik wel in de categorie fanatieke renner. Het liefst loop ik de 10k of halve marathon. Zolang ik aan het einde van een run het gevoel heb geen stap meer te kunnen verzetten, ben ik tevreden!

1385281_415898295178134_1059303510_n

Waarom ben je begonnen met hardlopen en wanneer?
Op mijn zestiende kocht ik mijn eerste paar hardloopschoenen. Lange tijd liep ik misschien een paar keer per maand. Drie jaar terug kwam een vriend met het idee op de proppen om de halve marathon van Amsterdam te lopen. Sinds die halve marathon ben ik steeds meer gaan lopen. Ik ben serieus met hardlopen begonnen bij de Nike+ RunClub in Stockholm toen ik daar twee jaar geleden woonde. Het is een prachtige stad om in hard te lopen!

Favoriete hardloopmerk?
Als het op looks aankomt, is Nike wat mij betreft de absolute koning. Voor de wat meer technische kleding ben ik meer van Under Armour en Odlo.

Gebruik je een App of horloge?
Negen van de tien runs meet ik niets en gebruik ook geen apps die mijn precieze afstanden, verbrande caloriën etc. bijhouden. Soms neem ik wel mijn telefoon mee als stopwatch.

Ben je ook op je voeding gaan letten?
Ik probeer steeds meer volgens de Paleo filosofie te eten: veel groente, fruit, noten, vlees/vis en geen “verwerkt voedsel”. Maar ik hap nog prima een diepvries pizza naar binnen zo af en toe.

Je favoriete looproute?
Door de natuur, het liefst met wat heuvels en wat zandpaden. In Amsterdam vind ik het tof om met zonsondergang langs de Amstel te rennen.

Welk nummer geeft jou dat beetje extra energie?
Als ik er twee mag noemen: Fire in your Eyes van Chase and Status en F*king’ Problems van A$AP Rocky.

Wanneer loop je het liefst, ochtend, middag of avond? en waarom?
Het liefst loop ik vlak voor ’t avondeten met een laaghangende zomerse zon. Wel met een zonnetje in je gezicht maar net wat koeler.

Je beste loopprestatie tot nu toe?
Afgelopen januari de halve marathon van Egmond in 1u29.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *