Introductie: Danielle van Essentrics

Nice to meet you!

Mijn naam is Danielle de Wildt, ik woon in Amsterdam en ben elke dag bezig met mijn lichaam, en dat van anderen! Ik introduceer een nieuwe fitness workout in Europa – Essentrics. De Essentrics workout geeft je een sterk, slank en soepel lichaam zonder dat je daar uren voor in de gym hoeft te zweten (yup, dat kan echt).

Danielle 2 klein

Naast Essentrics ben ik een hardloop-fan. Ik vind het heerlijk om waar ik ook maar ben mijn schoenen en shorts aan te doen en te gaan. Freedom! En je komt onderweg zoveel coole plekken en dingen tegen.

Maar ik ben niet altijd zo sportief geweest. Sterker nog, toen ik net begon met werken deed ik nauwelijks iets aan sport. Ik had totaal geen energie en was ontzettend goed in het vinden van redenen om op te bank te blijven liggen: moe van werk, last van mijn knieën, koud buiten, je kent het wel. En toen kreeg ik zoveel pijn in mijn schouders en in mijn knieën dat ik bijna niet meer kon sporten. Zelfs zwemmen deed pijn en hardlopen? Daar had ik totaal geen zin meer in.

Heel toevallig kwam ik in aanraking met Essentrics. Mijn moeder nam me mee naar Mexico voor een workout retreat van een Canadese vriendin die Essentrics had ontwikkeld. Geen idee wat Essentrics was, maar je zegt geen nee tegen een weekje Mexico toch?

Ik vond Essentrics geweldig leuk om te doen: fijne muziek, lekker no-nonsense en meteen na de eerste les voelde ik me zoveel beter. Na die week was ik sterker, slanker, fitter dan ooit en compleet Essentrics-fan!

Nu geef ik Essentricsles op verschillende plekken in Amsterdam http://essentrics.nl/#/locaties/4575051241 en leid ik andere docenten op om het ook te kunnen geven. Mijn werk is mijn grootste hobby. Het lijf zit echt geweldig in elkaar, en zeker als je er op een goede manier mee omgaat. Als runner weet je dat je op moet passen, je vraagt nogal wat van je lijf en voor je het weet heb je een blessure te pakken en kan je een hele tijd niet lopen. Mweh.

Daarom schrijf ik over dingen die je kan doen om sterk en fit te blijven voor al je urban runs. En over wat mij inspireert bij mijn runs in Amsterdam en andere steden waar ik kom.

Run inspired and see you soon!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *