Spotlight: Mendy Smits

Mendy Smits:
Ik werk als internationaal model voor diverse bladen, merken en designers. Een ontzettend leuk leven waarin ik veel reis, elke dag verwend wordt met mooi haar en flawless make-up, leuke en interessante mensen ontmoet, enorm veel leer elke dag en vooral veel van geniet!

foto-2

Type runner:
Hardlopen doe ik om mijn hoofd leeg te maken. Natuurlijk werk ik daardoor aan mijn conditie en lijf, maar het is vooral lekker om keiharde muziek op te zetten en even aan niets anders te denken dan mijn ademhaling, tempo en de muziek.

Waarom ben je begonnen met hardlopen en wanneer:
Ongeveer 6 jaar geleden toen ik nog in Rotterdam woonde. Vanaf mijn toenmalige huis aan de Maaskade rende ik over de Willemsbrug en Erasmusbrug weer naar huis. Een heerlijk rondje van 5 km aan het water.

Wat is jouw favoriete hardloopmerk:
Nike, without a doubt.

IMG_3983

Gebruik je een App of horloge:
Eigenlijk niet… Ik ren voor de ontspanning en dan ben ik niet bezig om een snelle tijd neer te zetten.

Ben je ook op je voeding gaan letten, nu je actief aan het hardlopen bent:
Zeker weten, voeding is ontzettend belangrijk. Vooral de laatste tijd ben ik veel bewuster aan het koken met meer biologische en calorie-arme producten en verkies ik bijvoorbeeld spelt-producten boven tarwebrood. Daarnaast is mijn blender mijn beste vriend en daarmee maak ik de meest heerlijke en gezonde shakes. Vanmorgen nog heb ik shake van aardbeien, goji bessen, blauwe bessen en een beetje wheat-powder gemaakt. Een enorme energy-boost vol vitaminen!!

Je favoriete looproute?:
Een rondje Vondelpark. Ik woon op 500 meter afstand van dit park en dus ren ik direct daar naar toe om vervolgens een rondje te maken. Wel wissel ik de routes af om het leuk te houden. De ene keer helemaal tot het einde en weer terug, de andere keer zigzaggend door alle paadjes.

Welk nummer geeft jou nou net dat beetje extra energie:
‘Send it up’ op het Yeezus album van Kanye West geeft mij giga energie. Op zijn album ren ik het meest fanatiek. Maar ook ‘The Seed’ van The Roots staat in mijn hardloop-playlist.

Wanneer loop je het liefst, ochtend, middag of avond? en waarom:
Het liefst in de ochtend. Wakker worden, licht ontbijten en gaan. Ik ben een ochtendmens dus ik ben dan het meest gedreven om te sporten. Na het sporten de douche in en dan een fruit-shake maken, goddelijk gevoel.

Je beste loopprestatie tot nu toe:
Oef, ik ben niet zo bezig met lange afstanden afleggen om eerlijk te zijn. Ik ren meestal 5 km en vind het dan wel welletjes. Naast hardlopen doe ik regelmatig oefeningen voor mijn core, benen en billen en die combinatie werkt voor mij het meest optimaal!

Volg Mendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *