Nederland in top 5 fitste landen ter wereld

Uit de anonieme data die wearables fabrikant Fitbit heeft verzameld van meer dan 20 miljoen gebruikers wereldwijd blijkt dat Nederland onder die gebruikers in de top 5 van fitste landen ter wereld staat genoteerd. Maar we zijn ook goed in slapen is te lezen!
In de top dertig staan opvallend veel Europese landen. Nederland scoort een vierde plek, maar blijven met een gemiddelde van 8.242 stappen per dag toch wat achter op Spanje, dat met een gemiddelde van 9.023 stappen per dag de koploper is.
Iedere Fitbitgebruiker start met een doel van 10.000 stappen per dag, wat ongeveer gelijk staat aan een afstand van 8 kilometer of een dagelijkse workout van 30 minuten. Op dagelijkse basis zijn Nederlandse Fitbitgebruikers gemiddeld 24.1 minuten actief. Dat is 3.8 minuten minder dan leider Spanje maar wel 4.1 minuten meer dan Singapore, waar de gebruikers gemiddeld 20 minuten actief zijn. Onder ‘actieve minuten’ worden activiteiten gerekend die intensiever zijn dan een gewone wandeling.
In de categorie ‘meest kwalitatieve slaap’ bezetten Nederlandse Fitbitgebruikers de tweede plaats met een gemiddelde van 7 uur, 13 minuten en 30 seconden slaap per nacht. Het Verenigd Koninkrijk is de leider met een gemiddelde van 7 uur, 14 minuten en 44 seconden, de Hongaren daarentegen slapen met 6 uur, 52 minuten en 37 seconden het minst per nacht. Een goede nachtrust speelt een belangrijke rol voor de algehele gezondheid en welzijn. Het biedt bescherming tegen hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas en stimuleert de neurocognitieve functies, geestelijke gezondheid en zelfs de levensduur.
De top 10 fitste landen:
1) Ierland
2) het Verenigd Koninkrijk
3) Zweden
4) Nederland
5) Zwitserland
6) Denemarken
7) Spanje
8) Finland
9) Duitsland
10) Nieuw-Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *