Paleobrood (by Noeska Pak)

Paleo staat voor paleolithisch, het stenen tijdperk. Het tijdperk waarin de mens nog leefde als oermens. En volgens Dr Loren Cordain is dat het gezondste dieet voor de mens. Wij zijn genetisch nog steeds ingesteld op dat type voeding en het dieet doet wonderen voor je figuur, je huid en je energie. Ok, genoeg reden om hier eens in te duiken. Dit betekent geen brood en geen pasta’s meer. Als echte Nederlander is de kans groot dat je dit heel moeilijk gaat vinden en daarom biedt Vivonline direct een heel fijn alternatief.

Het recept komt van Food Creative Edwin Sander en is al door vele kenners gebombardeerd tot lekkerste broodrecept. Brood zonder gluten, zuivel en suiker. En ja, zelfs zonder haar. Fijn he!

Wat heb je nodig?
*200 gram amandelmeel

*50 gram gebroken lijnzaad

*½ eetlepel zuiveringszout

*5 eieren

*50 gram gesmolten kokosvet een beetje voor het invetten

*2 bananen

*1 eetlepel honing

*1 eetlepel appelciderazijn

*kaneel en Himalayazout naar smaak

*1 eetlepel kokosvet

Hoe maak je het?

Verwarm de over voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met kokosvet. Meng het amandelmeel met het gebroken lijnzaad en zuiveringszout in een kom. Klop 5 eieren los in een andere kom. Mix met een staafmixer het kokosvet, de bananen, de honing en de appelciderazijn door de eieren. Voeg dit toe aan het amandelmeelmengsel en vermeng met elkaar tot een mooie gladde massa. Breng op smaal met kaneel en Himlayayzout en stop het beslag in een ingevet bakblik. Houd er rekening mee dat je brood iets kan rijzen dus niet helemaal aftoppen.

Bak het brood ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven mooi bruin. Check de gaarheid van het brood door een mes of prikker in het brood te steken. Als het mes of prikkertje schoon uit het brood komt dan is je brood gaar.

Bron boek: Stadswild, leef als een oermens in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *