Run, Baard, Run!

Sinds de man anno 2014 de Baard massaal laat staan verwonder ik mij erover hoeveel röring dit teweeg brengt. En dan heb ik het niet specifiek over het vrouwelijke geslacht wat hier haar duidelijke mening over heeft en ook geeft. Kijk alleen eens naar de social media. Op Facebook bijvoorbeeld. ‘Lang leve de Baard’, Kerel, goeie Baard’, ‘de Baardenclub’. Of op Instagram, ‘BarBaard’, ‘BraveBeard’, Join The Beard’. Je kan er letterlijk, maar zeker ook figuurlijk, niet meer omheen.

Ze groeien als ware ‘kabouterplopbaarden’ paddestoelen uit de grond! And I love it!

Zelf ook trotse eigenaar van een humongous Baard mag ik me ook graag bewegen tussen al deze, door baardbroeders, opgerichte clubjes. Er bestaat ook echt Baardtrots. Hoe meer erover gepraat wordt, zowel negatief (negatiefe publiciteit is ook publiciteit) als positief (Bedankt!), wij zijn er trots op! Hardlopers met Baard zijn de Forrest Gumps van deze tijd. En nee, ik heb het niet over zijn lage IQ (te makkelijk). Ik heb het over de gevleugelde woorden: Run, Baard, Run! wat ons nog harder doet rennen.

Baarden in de sport, je moet goed zoeken maar ze zijn er.

Brian Wilson, pitcher van de Los Angeles Dodgers. Kon in 2013 naar de New York Yankees maar omdat hij weigerde zijn baard af te scheren wilde zij hem niet contracteren. Respect Brian.

image-39

Tim Howard, keeper van het nationale voetbalelftal van de Verenigde Staten. Maakte tegen België het afgelopen WK in Brazilië 16 spectaculaire reddingen en hield ze op die manier lang van het scoren af. Uiteindelijk verloren ze wel. Het leverde hem een persoonlijke, telefonische felicitatie op van president Barack Obama. Deze sprak de woorden: ‘Tim, I don’t know how you are going to survive the mobs when you come back home. You are going to have to shave your beard so they don’t know who you are.” Niet gedaan natuurlijk!

image-40

En dan nog Brett Keisel, spelend voor de NFL club the Pittsburgh Steelers. Heeft zijn Baard de bijnaam ‘Da Beard’ gegeven. Hij heeft aan het eind van het honkbalseizoen in 2010 zijn Baard afgeschoren voor $40.000. Dit bedrag heeft hij vervolgens geschonken aan een kinderziekenhuis in Pittsburgh. ‘Shear Da Beard’ is nu een jaarlijks event om geld te doneren aan het ziekenhuis.

image-41

Terug naar Baarden en hardlopen. Uit eigen ervaring weet ik dat, toegejuigd of belachelijk gemaakt worden tijdens het hardlopen, mij alleen maar sterker maakt. Als Simson uit de Bijbel, die zijn hoofdmanen verloor en daarmee zijn kracht, behouden wij Baardmannen onze Baard. Het geeft ons kracht. En dat niet alleen. Ook wijsheid en passie, passie voor het hardlopen! Door onze Baard onderscheiden wij ons van de massa. Herkenbaar tijdens elke hardlooptraining -en wedstrijd!

Run, Baard, Run!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *