Running for head space

Time flies…en zeker als je een paar weken in Londen bent om een nieuwe markt voor Essentrics te ontdekken. En voor je het weet ben je weken verder zonder ook maar een letter te schrijven voor je favoriete hardloopsite. Ai.

Ik zag het al voor me – loopschoenen aan en op sight-seeing tour door de stad. Sprintje naar de Thames, kleine stretch bij de Millennium Bridge en dan via St. Pauls weer naar huis.

De Werkelijkheid? Ik heb in 5 weken…2 keer gelopen. Mooie routes, heerlijk najaarsweer, maar ik kom niet in de juiste run-vibe.

Lopen er te veel mensen, en kijkt iedereen naar zijn voeten? Ben ik in de war met links en rechts? Zijn het de dubbeldekkers die vlak langs de kant razen? Hoe dan ook, ik kom er niet lekker in en in plaats van head space heb ik road rage na een potje joggen door de Britse hoofdstad.

Doe mij dan maar, zoals vanmiddag, rondje Vondelpark-naar-de-Amstel-en-terug. Mission accomplished: leger hoofd = ruimte voor inspiratie = nieuw stukje voor Urban Runners!

(Gelukkig is Londen een walhalla voor fitness- en sportfanaten, dus ik heb niet stilgezeten. Er is heel veel keuze aan leuke clubs en goede lessen, zoals www.h2bikerun.co.uk. En mocht je Londen beter kennen dan ik, ik houd me aanbevolen! Loop-tips voor mijn volgende trip naar LDN mogen naar danielle@essentrics.com)

Even je hoofd leegmaken. …..

Voor de meeste runners is dat de reden dat je weer/geen weer, blessures of niet, steeds weer naar je schoenen grijpt

Hoe werkt het eigenlijk?

Er gebeurt tijdens het rennen van alles om het brein een boost te geven. Hoewel er nog heel veel onbekend is over de hersenen, lijkt het er op dat hardlopen helpt om nieuwe hersencellen aan te maken. Nice!

En bij elke stap die je zet worden er in je lichaam stoffen gemaakt (endorfine en serotonine) die je helpen om je stemming een oppepper te geven. Ooit gehoord van een Runners High?

Ik heb ooit in mijn studieboeken van de Personal Training Academy gelezen dat tijdens een intensieve inspanning  meer bloed naar je spieren gaat. Klinkt ook wel logisch, daar wordt tenslotte het hardst gewerkt op dat moment. Er gaat dan minder bloed naar je spijsverteringskanaal (een reden dat het niet lekker is om veel te eten voor het sporten) en je brein moet het ook even met wat minder doen.

Ik zie het voor me alsof je de computer op stand-by stand zet – de basisprocessen blijven draaien, maar de extra functies gaan een tandje terug. Je gedachten-stroom wordt automatisch stiller, Misschien heb je wel eens gemerkt (misschien ook wel niet, maar ik probeer dit soort nerdy-dingen uit) dat je tijdens een intensieve training ineens niet meer op een naam kan komen of een makkelijk sommetje niet meer kan maken…hierdoor dus.

Geweldig toch, hoe het allemaal in elkaar zit! Dus wees lief voor je hoofd en je lijf en loop snel weer een rondje.

X – Danielle

Danielle 6zw_1

Head of Essentrics Europe | Master Trainer | Urban Runner | Lululemon Ambassador

Essentrics Workout

twitter.com/EssentricsNL

http://www.facebook.com/EssentricsNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *