Spotlight: Cle Courvoisier

Elke week zetten wij een Urban Runner in de spotlight, deze week is Cle Courvoisier aan de beurt.

Benieuwd wie hij is? Lees het interview hieronder:

Cle Courvoisier:  22 jaar en in het dagelijkse leven ben ik werkzaam als freelance videograaf.

Type runner: Een ontspannings-runner. Ik loop regelmatig om even te ontsnappen uit de drukte. Tijdens mijn run luister ik naar een soul set van Soulection.

IMG_0829

Waarom hardlopen: In 2012. Per ongeluk. In februari kreeg ik namelijk mijn eerste video-opdracht vanuit Nike. Ik moest een running video maken waarin 88 runners 8,8 km gingen lopen. Om de route te verkennen bood de Brand Manager van Nike Running aan om de route te verkennen per fiets, waar op volgde; “Jammer dat je geen hardloop spullen hebt, dan zouden we het kunnen rennen”. “Ja, echt jammer, ik had het graag willen lopen!” Antwoorde ik medelevend alsof ik een ervaren renner was.
Niet wetende dat de Brand manager binnen een paar minuten een heel hardloop outfit voor me klaar had staan… Daar ging ik, from scratch, 8,8 km gelopen #startedfromthebottom. De spierpijn heeft 2 weken geduurd. Vanuit deze opdracht ben ik blijven hangen bij Nike Running. Thanks Joep, for changing my life!

Beste loopprestatie: Mijn beste loopprestatie tot nu toe is 12,1km in 58:23 en daar ben ik trots op.

Favoriete hardloopmerk: Nike. Niet alleen vanwege de dope gear, maar ook de hardloop activiteiten die worden georganiseerd met WE RUN AMS. Ze spelen goed in op de jongeren en laten zien dat hardlopen gezond en toegankelijk is voor iedereen.

1080196_677662188929670_1067089208_n

Horloge of App: Ik gebruik de Nike Running App voor de iPhone. Sinds kort is het mogelijk om via deze app je vrienden uit te dagen in een challange. Dit maakt rennen een stuk leuker.

Voeding: Ik let absoluut niet op mijn voeding, ik eet wat ik lekker vind! Op de woensdagavond na WE RUN AMS gaan we op zijn tijd gezellig naar de Burgerbar of Vapiano’s.

Favoriete looproute: Vanaf het Rembrandtpark richting de Amstelveenseweg, gevolgd door een rondje Vondelpark en dan weer terug.

Beste hardloop moment van de dag: Het liefste ren ik in de ochtend. Ik zet mijn wekker dan om 6 uur, maar is mijn band met de snooze button erg hecht en kom ik er meestal niet meer aan toe. Vaak wordt het dan toch ’s avonds na werk.

Powersong: Als ik loop om ”K’s te stacken” dan komt de innerhood in me los. Dan loop ik op depressieve hiphop muziek van French Montanah of Rick Ross alsof mijn leven ervan afhangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *