Spotlight: Jermain Breidel

Jermain Breidel:
38 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Na jaren als DJ Jay B het nachtleven onveilig te hebben gemaakt is hij nu actief in het management van een fitness centrum, waar hij trainer is. Daarnaast maakt hij deel uit van Patta running team. Zijn hobby’s zijn muziek, pro evolution soccer en uiteraard hardlopen.

1273496_10200956785616825_1708050375_o

Type runner:
Is moeilijk. Heb niet echt een favoriete afstand. Ik vind eigenlijk elke afstand wel leuk en probeer gewoon op elke afstand een snellere tijd neer te zetten. Zo vind ik het bijvoorbeeld ook leuk om te kijken hoe snel ik 3km kan lopen, maar nooit aan een 3km wedstrijd meedoe.

Waarom ben je begonnen met hardlopen:
Ik ben 2 jaar geleden gevraagd door de mannen van Patta om samen de Dam tot Damloop te lopen, die toen werd gesponsord door Nike. Edson (captain van de Patta running team en mede-eigenaar van Patta) vroeg of ik trainer wilde zijn en zo ben ik eigenlijk begonnen met hardlopen. Ik liep daarvoor ook wel eens een rondje maar zonder regelmaat.

Wat is jouw favoriete hardloopmerk:
Mijn favoriete hardloopmerk is Nike omdat ik de spullen het mooist vind. Ik heb ook wel eens wat anders geprobeerd, zoals Asics waarvan vele zeggen dat dat beter is, maar bij mij ging dat niet op. Vandaar dat Nike, los van dat ik het de mooiste spullen vind hebben van alle hardloopmerken, ook het beste is voor mij qua prestaties. Zowel de schoenen als de kleding zitten het beste.

Horloge of App:
Voorheen gebruikte ik de Nike running app, maar heb nu een Nike sportswatch wat ik veel handiger vind.

Patta-RT_Paris-3387

Ben je ook op je voeding gaan letten, nu je actief aan het hardlopen bent:
Nee, ik let niet echt op mijn voeding. Als ik een wedstrijd heb probeer ik de 2 weken daaraan voorafgaand wel op mijn voeding te letten, maar verder hou ik wel van een zakje chips en een blikje cola;)

Je favoriete looproute?
Amsterdamsebos, daar kom ik goed tot rust maar kan daar ook goed doorlopen.

Welk nummer geeft jou nou net dat beetje extra energie
De laatste tijd luister ik tijdens het hardlopen niet veel muziek omdat ik me puur wil focussen op hardlopen (techniek , ademhaling etc). Er zijn aardig wat nummers die me energie geven zoals S.P.Y. – Kiss the sky, wat een drum and bass nummer is.

Wanneer loop je het liefst?
Dat maakt me eigenlijk niet veel uit. Ik loop meestal ’s avonds omdat mij dat het beste uitkomt. Al denk dat in de ochtend het lekkerste voelt ook omdat je dan nog je hele dag hebt.

Je beste loopprestatie tot nu toe
Mijn beste loopprestatie was tijdens de halve marathon van London, Run to the Beat, afgelopen 8 September. Deze heb ik afgelegd in 1uur en 30minuten. Het was erg heuvelachtig dus ik weet dat ik hem vlak sneller loop. Afgelopen Augustus ben ik uitgenodigd door Nike om in Portland mee te doen aan “Hood To Coast”. Daar liep ik 9.3km in 31.21 minuten, dat is echt het snelste wat ik ooit heb gelopen. Wel moet ik erbij zeggen dat het voornamelijk een aflopende helling was.

Volg Jermain:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *