Spotlight: Sophia Kahtane

Elke week zetten wij een Urban Runner in de spotlight, deze week is Sophia Kahtane aan de beurt.

Benieuwd wie zij is? Lees het interview hieronder:

Sophia Kahtane:  23 jaar en woon in het hartje van Amsterdam. In het dagelijks leven ben ik freelance schrijfster reporter en hou ik me bezig met voeding, fashion en sport. Daarnaast werk ik in een onwijs goed en gezellig restaurant ” De Luwte ” midden in de Jordaan. Dag in dag uit ben ik bezig met voeding en lichaamsbeweging, van 3 a 4 keer per week bikram yoga tot 2 a 3 keer per week hardlopen, squats en buikspieroefeningen. Mijn motto: Being healthy, its not a workout, its a lifestyle!

Type runner: Ik ben een fanatieke runner. Die het heerlijk vindt om buiten in het park te rennen. Het liefst alleen met het nieuwste album van Jay-Z. Even mijn hoofd leeg maken en niet nadenken over wat ik allemaal nog moet doen die dag.

Waarom hardlopen: De grootste reden was toch wel dat ik wilde afvallen en dat heeft tot op de dag van vandaag goed uitgepakt. Ook ren ik sinds vorig jaar regelmatig voor het goede doel. Dit motiveert mij nog steeds om een doel te behalen qua kilometers. Daarnaast voel ik me onwijs gezond na een dagelijkse run.

Beste loopprestatie: Mijn beste loopprestatie is toch wel 10km in 50 min. Vind ik zelf best een schouder klopje waard.

Favoriete hardloopmerk: Nike is mijn favoriete merk. Ik draag mijn hele leven al Nike, niet alleen tijdens het rennen maar vroeger ook met dansen. Het zit lekker en ziet er ook nog eens goed uit.

Horloge of App: Een app gebruik ik niet tijdens het lopen. Ik probeer zo min mogelijk met mijn telefoon bezig te zijn en mezelf echt te focussen op ademhaling en de run zelf. Daarom loop ik ook het liefst alleen.

Voeding: is waar het allemaal mee begint. Gezond eten zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en je fitter voelt voor tijdens en na het rennen. Dus ja zeker ik let heel erg op voeding.

1001116_10201592486595921_794708035_n

Favoriete looproute: Mijn favoriete looproute is toch wel van mijn huis naar westerpark. Daar een rondje Westerpark en dan weer naar huis. Ik tik altijd wel 7.5 tot 8 km aan.

Beste hardloop moment van de dag: Heel eerlijk het maakt mij niet zoveel uit wanneer ik ren. Met mijn horeca werk in de avond heb ik eigenlijk nooit tijd s’avonds. En s’ochtends vroeg heb ik altijd bikram yoga, dus ja dan blijft de middag over.

Powersong: De nieuwe track van Sunnery James & Ryan Marciano ULTRONIC. Daar ren ik net altijd een stukje sneller op.

Volg Sophia:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *