Bekijk de resultaten van Nike’s Breaking2 event

Op zaterdag 6 mei om kwart voor zes in de ochtend was het dan eindelijk zover, Nike’s Breaking2 project kwam tot een finale. In Monza, Italie deden Eliud Kipchoge, Zersenay Tadese en Lelisa Desisa De poging een poging om marathon afstand van 42km en 195m af te leggen onder de 2uur.

Nike-Breaking2-Finish-Eliud-Kipchoge_original

Eliud wist de afstand in een tijd van 2:00:25 af te leggen en was nog maar 26 seconden verwijderd. Niet onder de 2uur maar wel 2 minuut en 32 seconden sneller dan het huidige wereldrecord en 2 minuut en 40 seconden sneller dan zijn persoonlijk record. Zersenay eindigde op 2:05:52 en Lelisa met 2:14:10.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs een beetje zenuwachtig was toen ik die ochtend op mijn laptop naar de facebookpagina van Nike ging om de recordpoging live te bekijken en al die mensen zag. Zoals we van Nike gewend zijn werd er een ontzettend spektakel van gemaakt en dat kwam zeker over. Toen de live uitzending begon was het nog donker in Italië en het start/finish gebied was speciaal verlicht. Tijdens de live uitzending werd de poging verder aangekleed met verschillende toffe interviews over de voorbereiding en de speciaal aangemeten schoenen en kleding voor de lopers.

Mocht je de poging nog niet hebben gezien dan zou ik dat zeker nog even doen. Druk snel op play:

Van het Breaking2 project in al zijn voorbereidingen, ontwikkelingen en uiteindelijke poging zal binnenkort een documentaire verschijnen die is gemaakt in samenwerking met National Geographic. Zodra hier meer over bekend is laten wij je dit zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *