Challenge Day VS. Powercoach Lino Ottenhof

Spannend, wat is een challenge day en wat staat mij te wachten?

Het begint bij Lino Ottenhof – ook wel bekend door zijn medewerking als trainer bij het RTL programma Obese- ondernemer, personal trainer, coach en eigenaar van de Powercoach Studio te Amsterdam.
Good to know: Lino heeft met zijn powercoach studio een ideale locatie om aan body & mind te werken.
De Powercoach studio, gelegen in de Beethovenstraat en aan het Beatrixpark, straalt letterlijk power uit. De overzichtelijke set-up gevuld met de juiste equipment plus begeleiding is all you need –  extra pluspunt:  work-out-tuin(!).

Ik vond Lino’s attitude en coaching tijdens Obese onwijs inspirerend en hoorde over zijn medewerking aan het Challenge Day programma. Ik wou hier meer over leren en benaderde Lino in mijn enthousiasme vrij direct voor een gesprek. Een dag later zat ik in de Powercoach Studio.  Een week later in Enkhuizen. Fantastisch!

Challenge Day komt oorspronkelijk uit de US, waar het al 25 jaar succesvol staat. Lino is benaderd om de eerste Nederlandse Challenge Day leader te worden. De werkzaamheden voor Challenge Day staan los van zijn dagelijkse job als personal trainer. Maar.. waar ik zo benieuwd naar was: wat is hetgeen Lino, de Powercoach studio & Challenge Day toch verbind?
Feitelijk zit dat ‘m in Lino zelf, een ondernemer met een groot hart. Begonnen als gymleraar heeft hij zich altijd verbonden gevoeld met de jeugd en sport. Het lichaam is belangrijk maar de geest net zo. Het coachen van de geest kan een eyeopener zijn voor een gezond(er) bestaan zowel mentaal als fysiek. Lino straalt dit uit en kan dit overbrengen, niet alleen op zijn huidige Powercoach-klanten,  ook op de kids. Vandaag is mij dat meer dan duidelijk geworden.

Een gymzaal gevuld met 100 kids, leeftijd ±14 jaar, ondergaan vandaag een Challenge Day-programma maar hebben eigenlijk geen idee waar ze aan beginnen. Ik ook niet.  Langzaam maar zeker word het mij duidelijk en begint de Challenge Day magie z’n werk te doen. De kids beginnen te ontdooien, komen uit hun schulp – langzaam maar zeker-  openen zich naar elkaar. Emoties worden gedeeld en zijn eerder regel dan uitzondering. Over de streep is letterlijk “over de streep”, ik vond dit persoonlijk het mooiste onderdeel van het programma. Grappig, ik ben 26 en denk terug aan mijn tijd op de middelbare school. Hoe had ik dit programma dan ervaren? Blijkbaar werkt het nu ook nog voor mij. Iedereen zou eigenlijk een Challenge Day moeten meemaken, ongeacht leeftijd.

Om de impact te begrijpen raad ik aan een uitzending te bekijken: http://overdestreep.kro.nl/seizoenen/3/afleveringen/11-06-2013/default.aspx

“Be the Change you wish to see in the world” – Ghandi

Challege Day- naar Nederland gehaald door Jessica Villerius- ook bekend door het tv programma “Over de Streep”  gepresenteerd door Arie Boomsa op KRO.

Tekst: Lara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *