De Garmin vívosmart 4: een trendy activity tracker met Pulse Ox en energiemonitor

Stijlvol de dag door? Het kan met de nieuwe activity tracker van Garmin! Met de vívosmart 4 kun je namelijk niet alleen optimaal sporten en bewegen, maar kom je ook meer te weten over je nachtrust. Naast de gebruikelijke features die je van Garmin gewend bent (bijhouden van stappen, verbrande calorieën, gelopen afstand, etc.), beschikt dit slanke, slimme en stijlvolle horloge over een Pulse Ox sensor, waarmee je ‘s nachts het zuurstofgehalte in je bloed kunt bijhouden om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van je slaap. De vívosmart 4 is ook voorzien van een Body Battery™ energiemonitor die de energiereserves van het lichaam inschat en je laat weten wanneer het tijd is om actief te zijn of te rusten. Body Battery op 90%? Geef de rest van je spinning-groep het nakijken! Haal je de 20% amper? Tijd om gas terug te nemen. Zo is de vívosmart 4 niet alleen goed voor de beste work-outs, maar brengt het ook het belang van rust verder in kaart. Begin iedere dag met energie!

Slaap zacht
“De kwaliteit van onze slaap is heel belangrijk voor onze lichamelijke gezondheid,” zegt René Dijk, productmanager Garmin Nederland. “Mensen die slecht slapen kunnen op termijn last krijgen van ernstige chronische aandoeningen. Dankzij het subtiele ontwerp kan de vívosmart 4 ook ’s nachts gedragen worden, terwijl de Pulse Ox sensor dragers voorziet van relevante informatie waarmee ze hun gezondheid kunnen monitoren en verbeteren.”Naast de Pulse Ox sensor, is de vívosmart 4 bovendien uitgerust met een nieuwe geavanceerde functie die de lichte, diepe en remfases van de slaap bepaalt en bijhoudt hoeveel je ’s nachts beweegt. Zodra je wakker wordt, zijn alle slaapgegevens gemakkelijk te bekijken in de mobiele Garmin ConnectTM app. Simple as that!Energie voor tien
Niet alleen ’s nachts is rust belangrijk, ook overdag kan een tandje minder hier en daar geen kwaad. Dankzij de innovatieve Body Battery energiemonitor kunnen gebruikers het energieniveau van hun lichaam in de gaten houden. Dat kan handig zijn bij het inplannen van work-outs, periodes om wat meer rust te nemen en slaap. De Body Battery wordt bepaald op basis van verzamelde gegevens over stress, hartslagvariatie (HRV) en slaap – een hoge Body Battery betekent dat het tijd is om actief te zijn, terwijl een lage Body Battery aangeeft dat het tijd is om te rusten. De Body Battery helpt je om patronen te herkennen en laat zien hoe je gedrag en activiteiten van de afgelopen dagen van invloed zijn op hoe je je nu voelt.
Van alle markten thuis
Daarnaast is de vívosmart 4 voorzien van de Elevate™-hartslagsensor3, meldingen voor afwijkende hartritmes, VO2 max en activiteitenprofielen voor wandelen, hardlopen, krachttraining, zwemmen, yoga en meer. Hij beschikt tevens over 24/7 stressmeting en herinnert gebruikers eraan om even te ontspannen en ademhalingsoefeningen te doen als er sprake is van een verhoogd stressniveau. En met de mogelijkheid om het weer te bekijken, muziek te besturen en meldingen met trilalarm te ontvangen, evenals een ‘find your phone’-functie en toegang tot social mediaberichten, ben je altijd en overal op de hoogte. Je kunt zelfs voorgeïnstalleerde berichten terugsturen (alleen Android).

 

Garmin Connect 2.0
Met het nieuwe ontwerp van Garmin Connect, waarin alle belangrijke statistieken in één oogopslag te zien zijn op kleurrijke activiteitenkaartjes, verbeter je nu makkelijker dan ooit je persoonlijke records. Zo kun je je prestaties van vandaag niet alleen vergelijken met andere dagen, maar ook met die van je vrienden en familie door challenges en vriendschappelijke competities. Je activiteiten en andere statistieken worden bijgehouden en gepresenteerd in heldere en gedetailleerde overzichten, waarop je filters kunt toepassen om alleen de belangrijkste data te zien voor het doel dat je jezelf hebt gesteld. Go get ‘em!Verkoopinformatie en verkrijgbaarheid
De ultraslanke vívosmart 4 is de meest trendy Garmin activity tracker tot nu toe. Hij combineert geavanceerde technologie met een stijlvol ontwerp in verschillende kleuren en metalen accenten van zilver, goud en roségoud. Je kunt de vívosmart 4 veilig gebruiken in het zwembad4 of onder de douche, en de accu gaat tot wel 7 dagen mee na het opladen.Hij is verkrijgbaar in stijlvolle kleuren en met een aantal verschillende opties, zoals: een bessenrode polsband met roségoud, poedergrijze polsband met zilver, azuurblauwe polsband met zilver en een zwarte polsband met donkergrijs. De vívosmart 4 heeft een adviesprijs van €139,99.
Meer informatie over alles wat de vívosmart 4 te bieden heeft, zie je in deze video of vind je op Garmin.com/vivo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *