Jawbone lanceert nieuwe features voor UP om gewicht te beheren

Na het bijhouden van stappen en slaap, biedt de UP App van Jawbone nu een eenvoudigere en slimmere manier om bij te houden wat je eet en hoeveel je weegt.

 Onlangs heeft Jawbone® nieuwe features onthuld om je gewicht te beheren met UP®, het systeem dat je helpt om je gewicht in de hand te houden, beter te slapen en fit te blijven.

 

Dankzij de gloednieuwe interface voor UP van Jawbone kun je eenvoudig bijhouden wat je eet en hoeveel water je drinkt, snel zien hoe gezond voedsel is en simpel registreren hoe ver je nog van je doelgewicht verwijderd bent.

De UP Insight Engine™ stuurt je aan om de juiste keuzes te maken met betrekking tot voedingsmiddelen, calorie-inname en gewichtsdoelen. Zo leer je begrijpen hoe dit samenhangt met je bewegings- en slaappatroon.

Vereenvoudigd gewichtsbeheer

Dankzij de nieuwe en intuïtieve interface voor UP van Jawbone kun je simpeler je gewicht beheren en sneller registreren wat je eet:

  •  Persoonlijke voedingsbibliotheek: bekijk en selecteer snel je favoriete gerechten, vanuit het midden van het scherm waarin je jouw voeding registreert. Meer dan een kwart van de maaltijden die in UP worden geregistreerd, bestaan uit regelmatig geconsumeerde voedingsmiddelen, waardoor ze eenvoudig toegankelijk zijn via snelle snelkoppelingen.
  • Toegang tot restaurantmenu’s: omdat er vaak buiten de deur wordt gegeten, geeft UP je toegang tot de menu’s van de grootste restaurantketens. Dit maakt het makkelijk om snel gerechten te registreren en automatisch informatie te verkrijgen over het aantal calorieën. Deze informatie verschijnt vervolgens in het UP-overzicht en telt mee voor de caloriedoelen van de dag.
  •  Voedingsscore: gebruik het gedetailleerde voedingsscherm van UP om in één oogopslag te kunnen beoordelen hoe gezond een gerecht is. UP laat je per voedingsmiddel of volledig gerecht zien hoe de gezonde voedingsstoffen zich tot minder gezonde voedingsstoffen verhouden. Je zult gedurende de dag ook een variabel gemiddelde zien van jouw score.
  • Gewichtsdoel: registreer jouw gewicht en stel via de app een persoonlijk doel in, zodat je jouw voortgang met betrekking tot je ideale gewicht bij kunt houden. UP zal een dagelijks caloriedoel aanbevelen en uitrekenen hoeveel calorieën je verbrandt en consumeert, zodat je kunt zien wat er die dag nog toegestaan is. En terwijl je nieuwe maaltijden registreert, zal een handige voortgangsmeter je het aantal calorieën tonen dat je al geconsumeerd hebt en daarnaast aangeven hoeveel erbij komen per nieuw voedingsmiddel.
  • Inzichten: een compleet herontwerp van de Insight Engine van UP zorgt ervoor dat de intelligente begeleiding en handige gezondheidstips nog toegankelijker en intuïtiever zijn. Compleet met nieuwe voeding specifieke inzichten en optionele ‘Vandaag ga ik’-doelstellingen, die je motiveren om originele recepten uit te proberen, je dieet aan te vullen met vezels en eiwit en nieuwe voedingspatronen te ontwikkelen die jou op de juiste lijn houden.

Gesteund door de beste experts uit de industrie

Jawbone’s nieuwe gewichtsbeheersysteem en de hulpmiddelen om voeding te registreren worden gesteund door diëtist Ashley Koff, RD, een internationale voedingsdeskundige en uitgesproken criticus met betrekking tot gezondheids- en voedingsproblemen.

“Het is aangetoond dat een voedingsdagboek een effectieve methode is om op gewicht te blijven of af te vallen, maar voor de meeste mensen is het te omslachtig om met pen en papier op te schrijven wat je precies eet. Jawbone heeft een hele simpele oplossing voor dit probleem ontwikkeld,” aldus Koff. “Het tellen van calorieën is een belangrijk element voor gewichtsbeheer, maar de balans van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt is minstens net zo belangrijk; misschien zelfs nog wel belangrijker. Het is geweldig om een eenvoudige voedingsscore te zien, die slim is ontwikkeld met behulp van verschillende ratio’s van voedingsstoffen. Naast het tellen van calorieën met behulp van het UP-systeem, kun je nu in één oogopslag zien hoe uitgebalanceerd jouw voeding is.”

De ontwikkeling van de nieuwe onderdelen gebeurde onder de leiding van Laura Borel, een productmanager bij Jawbone en oprichter en voormalig CEO van Nutrivise, een voedingsbedrijf voor consumenten, dat sinds vorig jaar in handen is van Jawbone. Nutrivise leverde persoonlijke en automatische aanbevelingen met betrekking tot maaltijden, die gebaseerd waren op de unieke biomedische gegevens en dieetvoorkeuren van gebruikers. In 2012 werd het bedrijf door Stanford Medicine X verkozen tot het  ‘meest veelbelovende gezondheidsbedrijf’.

Nu beschikbaar
UP by Jawbone™ 3.2 voor iOS is nu verkrijgbaar als gratis download via de App Store. Voor de app heb je een UP- of UP24™-polsbandje nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *