Jaybird duikt de hardloopcultuur in met nieuwe filmserie “Run Wild”

Docuserie over Jaybirds atleten Rory Bosio en Knox Robinson die al rennend de wereld verkennen

Jaybird, audio- en technologie pionier op het gebied van sport, heeft vandaag de lancering aangekondigd van Run Wild. Dit is een nieuwe korte filmserie waarin de cultuur van hardlopen en muziek vanuit een mondiaal perspectief wordt verkend. Jaybird en zijn atleten gaan de hele wereld over – van Japan tot Londen tot New York City – om de soundtrack van iedere locatie vast te leggen en de veelzijdige, onbekende, ondergrondse aspecten van de hardloopcultuur door straten en over bergpaadjes te laten zien. De verhalen worden verteld in een reeks video’s, die het hele jaar door worden gefilmd en uitgebracht.
De serie volgt twee immens goede, gelauwerde Jaybird-atleten: Rory Bosio, tweevoudig winnaar van de Ultra-Trail du Mont-Blanc, en Knox Robinson, een in New York City gevestigde hardloper, schrijver en coach. Bosio is een elite, ultra-afstand hardloopster wiens gevoel van avontuur haar ertoe bracht om als eerste vrouw in 2017 zonder support over het eiland Corsica te rennen. Robinson is de mede-oprichter en aanvoerder van de Black Roses NYC hardloopgroep en een gepassioneerd hofleverancier van de hardloopcultuur.
“De wereld ontdekken met hardlopen is mijn manier van leven en mijn grootste passie”, zei  Bosio. “Het ontdekken van plekken, culturen en mensen is een van de grootste cadeaus die hardlopen me heeft gegeven. Ik ben superenthousiast om met Knox en de Jaybird crew het verhaal van de wereldwijde hardloopcultuur te gaan vertellen. De verschillen en overeenkomsten zijn zo inspirerend!”
De eerste aflevering van Run Wild laat zien hoe Bosio en Robinson een week lang intensieve training volgden en zo leerden om hun mentale veerkracht te vergroten voor de onbekende reis die ze te wachten staat. Dr. Andy Walshe, een wereldwijd erkende leider en expert op het gebied van menselijke prestaties op het hoogste niveau, ontwierp trainingssessies om de mentale en fysieke uitersten te verkennen tijdens het werken met de twee atleten op het Jaybird Headquarters en Peak Performance Lab in Park City, Utah. Van een onverwachte duik in een ijsbad tijdens een outdoor run in de besneeuwde bergen van Utah tot aan een geblinddoekte ontmoeting met een grizzlybeer in het midden van de bossen; de atleten werden geconfronteerd met rigoureuze psychologische en fysieke oefeningen om hen over hun grenzen heen te duwen en het punt te bereiken waar ze op het hoogste niveau kunnen presteren.
Afleveringen van straat-, stad- en trailruns worden tussen nu en het einde van het jaar uitgebracht en kunnen worden bekeken op jaybirdsport.com. Beginnend in Park City met als hoogtepunt de New York City Marathon, komen Bosio en Robinson gedurende de lente, zomer en herfst in contact met collega-hardlopers over de hele wereld – van de weg op gaan met hardloopgroepen in Londen en Tokio tot aan het verkennen van de iconische paden rond Mont-Blanc in Chamonix, Frankrijk. Aan het einde van hun reisavontuur wordt een lange film geproduceerd door Jaybird om alle verhalen en ervaringen van Rory en Knox samen te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *