JBL endurance sprint 

JBL ontwikkelde na onderzoek over muziekgedrag onder sporters een aantal oortjes/koptelefoons die daar perfect aan kunnen bijdragen. Uiteraard past dat niet in 1 type, maar zijn er 4 verschillende die inspelen op onze behoeftes voor rennen, HITT workouts of bijvoorbeeld zwemmen. Ieder met eigen toepassingen om het optimale uit je training te kunnen halen.

De endurance SPRINT is voorzien van het JBL signature sound systeem en heeft een twistlock waarmee ze goed in je oren blijven zitten. De batterijduur is 8 uur en het fijne is dat er een speed charge functie is waarmee je de oortjes binnen 10 minuten tot een uur batterijvermogen kunt opladen. De oortjes hebben geen muziek geheugen, maar zijn wel makkelijk te koppelen aan bijvoorbeeld je telefoon met bluetooth. De oortjes zijn waterproof wat in Nederland zeker niet overbodig is. Natuurlijk wilde wij de Endurance sprint voor jullie testen, daarom heb ik de afgelopen weken met de headset gelopen om mijn ervaringen met jullie te delen.

Mijn persoonlijke voorkeur 

Zelf luister ik graag muziek als ik een lekker afleidend rondje wil lopen of ik luister naar een podcast waarbij ik me verdiep in onderwerpen om daar meer over te leren. Wat mij betreft een perfecte combinatie van tijd indelen, al is het soms lastig dit met het verkeer in Amsterdam te combineren maar we blijven Urban Runners natuurlijk 😉

De eerste run

De bijgeleverde instructie leerde mij de draaibeweging van het oortje bij het inbrengen, waardoor deze goed aansluit. Om het gedeelte in je oor zit een magnetische aansluiting die aan de buitenkant rond je oor valt en het verstevigd.  Na wat gepuzzel met deze techniek was ik klaar voor een run.

De oortjes zitten comfortabel en sluiten je volledig af van de buitenwereld. Ze zijn relatief goed te bedienen met touch op het rechteroortje (ik gebruik dit zelf tijdens het rennen het liefst zo min mogelijk). Ik maakte een rondje van ongeveer 30 minuten en de oortjes zaten in die tijd niet vervelend of pijnlijk.

Handige tip ook: wanneer je ze even uit wilt doen, kun je ze makkelijk aan je t-shirt klemmen met het magneet systeem. 

Conclusie

Ik was al enthousiast over de kwaliteit van JBL producten en denk dat deze koptelefoon zeker een mooie toevoeging is aan je hardloop gear, zeker wanneer het bijvoorbeeld warm is en een koptelefoon niet ideaal zit. Daarnaast zijn ze compact voor wanneer je ze bijvoorbeeld mee op reis wilt nemen.

De kosten voor de Endurance SPRINT zijn €49,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *