Klaar voor de Dam tot Damloop

Aankomende zondag 17 september 2017 vindt de 45e Dam tot Damloop plaats. Het is meer dan alleen een hardloopwedstrijd. Met meer dan 50.000 deelnemers, 250.000 toeschouwers het grootste hardloopevenement van Nederland. Om nog maar niet over de geweldige sfeer te spreken elk jaar. Daarnaast maakt het feit dat de start en finish in twee verschillende steden liggen, dit evenement erg bijzonder.

 

Als hoofdsponsor van de Dam tot Damloop kregen wij van ASICS de mogelijkheid om deel te nemen aan een speciale training ter voorbereiding op de Damloop. Tijdens de training kregen we  ook exclusief de kans om de nieuwe ASICS DynaFlyte2 te testen. De Dynaflyte2 is een schoen voor neutrale lopers die op zoek zijn naar een light cushioning schoen, met comfort en stabiliteit.

 

Er is natuurlijk niks leuker dan gloednieuwe hardloopschoenen speciaal voor de Damloop maar die moesten natuurlijk wel ingelopen worden en daar was alle tijd voor vanavond. We werden ontvangen bij de ASICS Flagship store aan het Vondelpark. We kregen gelijk onze nieuwe outfit. Heb je het toffe t-shirt al gezien. Deze kan je namelijk zelf laten bedrukken bij Run2Day aan de overtoom in Amsterdam.

Robert Lathouwer trapte de avond af met een Core Stability workout waarover ik later deze week een apart artikel over zal schrijven. Want deze specifieke oefeningen moet ik gewoon met jullie delen. Na de workout liepen we rustig met de hele groep door het Vondelpark richting de Run2Day Store aan de Overtoom.

Daar stond Ben Vriends voor ons klaar, ben verzorgt hardlooptraining, hardloopclinics en sprinttraining en was gevraagd om ons een killer training te geven. Na een korte presentatie over de verschillende vormen van trainingen en tips waar je op moet letten daarbij gingen we met de hele groep richting het Vondelpark. Na een warming-up begon de avond met enkele oefeningen om je sprint nog beter te ontwikkelen.

Op het programma stond een Extensieve intervaltraining, die zich kenmerkt door veel herhalingen met weinig pauzes. Zo gingen we in stappen van 6min rustig naar 6min in racetempo ( ongeveer 80% van je maximale snelheid) en werd dit herhaald met 4 minuten, 2 minuten en als laatste 1 minuut. En uiteraard ging die laatste minuut vol gas natuurlijk. Deze manier van trainen zorgt er voor dat je sneller word, het verbeterd je looptechniek en je krijgt meer tempogevoel. Ik kan daarom iedereen aanraden om dit eens te proberen en jezelf uit te dagen om nog sneller te worden.

Ik was zeker blij verrast met hoe de ASICS DynaFlyte2 zijn werk deed tijdens de workout en de verbeteringen zijn duidelijk merkbaar. De schoen is door een lichter materiaal aan de bovenzijde lichter en dat vind ik zelf erg prettig.

Na de training worden we weer ontvangen met een heerlijk hapjes van Roots en kletsen we nog even na met ze allen. Bedankt Asics en Run2Day voor het organiseren van deze toffe training. Wil je zelf ook zo’n super tof uniek Dam tot Damloop t-shirt, dan zou ik snel even bij de Run2day Store in Amsterdam gaan en heel veel succes en plezier zondag natuurlijk!

(Fotogafie: ZOUT Fotografie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *