Plantronics BackBeat Fit Review

De BackBeat FIT is een draadloze headset voor je smartphone, speciaal ontwikkeld voor tijdens het sporten. De headset wordt met Bluetooth gekoppeld aan je mobiele apparaat en heeft een maximaal draadloos bereik van 10 meter. De Headset word geleverd met een neopreen opberghoesje dat omgevouwen een sportarmband is.

Ik gebruik de BackBeat Fit inmiddels a een paar maanden en mijn bevindingen zijn tot nu toe erg positief. Allereerst vind ik de bediening voor het regelen van het volume en volgende/vorige nummer op de hoofdtelefoon erg fijn werken, als je het volume verhoogt naar het maximum hoor je ook een vrouwelijke stem zeggen dat je het maximum hebt bereikt. Ook zal deze stem elke keer als je de headset ingschakelt je vertellen wat de accu status is, wat erg fijn is.

Een volledig opgeladen accu biedt volgens de specificaties genoeg stroom voor maximaal 8 uur luistertijd, 6 uur gesprekstijd en 14 dagen stand-by tijd. Wat betreft de stand-by tijd laat ik niets aan het toeval over en plaatst deze al eerder in de lader dus kan ik niet bevestigen . Wat betreft de luistertijd, die kan ik bevestigen en hij gaat echt zo lang mee. Wanneer de headset zich buiten het draadloze bereik bevindt, wordt automatisch de DeepSleep sluimermodus geactiveerd waardoor de accu nog langer mee gaat.

Plantronics-BackBeat-Fit-inhoud-doos

Dit werkt erg prettig en is zelfs tijdens een intensieve run erg goed te bedienen. De meegeleverde sportarmband is erg handig maar is niet geschikt voor elk mobiel toestel, afhankelijk van het formaat uiteraard. Mijn iPhone 6 pas er bijvoorbeeld niet in. Ook is er in de sportarmband naast je toestel ook ruimte voor bijvoorbeeld geld, bankpasje, sleutel(s) en energiereep.

Draagcomfort
Over het draagcomfort ben ik zeer tevreden. Ondanks dat er een kabel langs je nek loopt is deze stijf genoeg om niet continue tegen je nek aan te komen tijdens het hardlopen. Zoals veel sport headsets is het op doen van de headset de eerste paar keer een beetje onwennig maar al snel krijg je hier handigheid. De oortjes gaan om je oor heen en daarna erin. Ook levert Plantronics er 3 opzetstukjes bij in verschillende maten zodat ze je altijd goed passen.

Ontwerp
De achterkant van de Plantronics BackBeat Fit is reflecterend, zodat je in het donker ook zichtbaar bent. Hij is verder gemaakt van een flexibel materiaal zodat hij goed zit ongeacht je kapsel. De BackBeat FIT is verkrijgbaar in felgroen of in lichtblauw. De P2i-nanocoating maakt de BackBeat FIT bestand tegen zweet en vocht want wel handig is als je er mee sport.

BackBeat FIT Lifestyle image

Bediening
De bedieningsknoppen zitten op de buitenkant van beide speakers en zijn groot en plat. Deze bestaan uit een aan/uitknop, audioknop (pauzeren, Fast Foward, en FastRewind), en de volume/stembesturingsknop. Zo lang de koptelefoon uit staat kun je de Bluetoothkoppeling maken door de audioknop ingedrukt te houden tot de rand rood en blauw knippert.

Audio
De geluidskwaliteit is prima te noemen. Een vol geluid, terwijl er – veiligheid voorop – nog genoeg omgevingsgeluid binnenkomt. Harde tegenwind kan soms het geluid overstemmen. Enige kanttekening is dat het volume niet heel hoog kan.

Conclusie
Ik vind dit een van de betere headsets die ik heb getest. Het gebruik van de backBeat FIT is een tot nu toe erg prettig. De headset heeft een stabiele verbinding en ik heb nog geen geen drop-outs van de muziek meegemaakt. De headset zit comfortabel en laat gelukkig het omgevingsgeluid goed door, zodat ik de headset veilig kan gebruiken tijdens het hardlopen. Het geluid is goed en het bellen met de headset gaat ook prima, al doe ik dit niet vaak tijdens het hardlopen. Een aanrader als je dit geld over hebt voor een uitstekende sportheadset die je amper voelt zitten.

De Plantronics BackBeat FIT is beschikbaar voor de adviesprijs van 129 euro en verkrijgbaar in groen en blauw.

Winactie

Ik ben enthousiast over deze headset, daarom ben ik blij dat ik er een mag weggeven. Wat je moet doen om kans te maken?

  • Volg Urban Runners op facebook
  • Deel het bericht op je eigen facebook
  • Volg Urban Runners op instagram
  • en mail waarom jij deze headset graag wil naar winactie@urbanrunners.nl

De actie eindigt op 19 Oktober en de winnaar krijgt op 20 Oktober een persoonlijke mail van ons, dit wordt NIET op de site vermeld dus hou je email in de gaten. Heel veel succes!!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *