Polar V800 geeft sporters nauwkeurig beeld van hun herstelstatus

Polar wint ISPO Award met de nieuwe Polar V800 met geïntegreerde GPS en activity tracker: Train en Herstel 24/7

Polar kondigt de slimste en meeste geavanceerde trainingscomputer ter wereld aan. De nieuwe Polar V800 met geïntegreerde GPS en activity tracker, is ontwikkeld voor professionele atleten en veeleisende sporters. Sport is hun leven en deze trainingscomputer helpt hen topprestaties te leveren op het juiste moment. De intelligente combinatie van data afkomstig van trainingsinspanningen én van alledaagse activiteiten geeft sporters een waarheidsgetrouw beeld van de hersteltijd die nodig is, voordat er gestart kan worden met een nieuwe trainingssessie. Deze technologie wil elke sporter om zijn pols, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

V800_Black_Topleft_Summary_NLD

Topatleten zoals wereldkampioen IRONMAN Frederik Van Lierde gebruiken de Polar V800 die het beste bevat dat Polar op dit ogenblik te bieden heeft, zowel op het vlak van design als van technologie. De Polar V800 met geïntegreerde GPS ondersteunt diverse sportdisciplines, van lopen, fietsen en zwemmen tot skiën en triathlon.
Niet alleen haalt men in elke sportdiscipline voordeel uit de verschillende sportspecifieke en aanpasbare sportprofielen, de Polar V800 wisselt ook naadloos tussen disciplines en registreert de volledige prestatie, inclusief de wisseltijden tussen elke sport.

De Polar V800 helpt atleten voorsprong te nemen en te pieken door een slimme training en herstel. Naast de slimme en nauwkeurige registratie van je trainingssessies registreert de Polar V800 ook de dagelijkse fysieke activiteit dankzij de geïntegreerde activity tracker. Vanaf nu wordt elk moment geregistreerd, van de zwaarste training tot het oplopen van de trap. Omdat de Polar V800 elke activiteit registreert, zelfs wanneer je niet aan het trainen bent, wordt de herstelstatus automatisch aangepast, zodat je een correcte berekening krijgt van de hoeveelheid rust tussen twee zware trainingssessies.

In combinatie met de Polar Flow webservice biedt de Polar V800 directe analyse en diepgaand inzicht in zowel training als herstel. De Polar Flow mobiele app verbindt naadloos met de Polar V800 waarbij alle gegevens automatisch worden gesynchroniseerd met de Polar Flow webservice, die de gebruiker een duidelijk en volledig beeld geeft van zijn trainingen. Dankzij de social media functionaliteit van Polar Flow krijgt de gebruiker ook toegang tot een community met atleten en vrienden.

V800_with_pad

De Polar V800 onderscheidt zich ook nog door enkele andere unieke functies. De trainingscomputer registreert de hartslag – zelfs tijdens het zwemmen – en is daarom de perfecte oplossing voor triatleten. De V800 biedt de meest nauwkeurige hoogteregistratie dankzij een geïntegreerde barometrische druksensor en het hoog contrasterend zwart/wit display is geoptimaliseerd voor de sport. Het zeer energiezuinige scherm is gemakkelijk te lezen, zelfs in omstandigheden met weinig licht. Dit draagt bij aan een optimale gebruiksduur van de oplaadbare batterij: tot 14 uur trainingstijd, 50 uur in ‘low power GPS modus’ en 30 dagen wanneer de Polar V800 enkel als horloge en 24/7 activity tracker wordt gebruikt.

De Polar V800 berekent ook de Running Index die een score geeft aan je aerobe fitheid en je loopefficiëntie. De Orthostatische Test geeft je inzicht in je herstelstatus op lange termijn om overtraining te voorkomen. Gebruikers kunnen heel eenvoudig tot 4 weken terug hun trainingsgeschiedenis raadplegen in het uurwerk en via Polar Flow kunnen ze hun trainingsdata delen met hun coach.

De Polar V800 is ontwikkeld voor de meest veeleisende sporten en beschikt over een groot, krasbestendig Gorilla Glass scherm, vergelijkbaar met dat van de meest geavanceerde smartphones. Het Gorilla Glass is geplaatst in een behuizing van roestvrij staal en aluminium voorzien van een zachte, ademende polyurethaan polsband. Een geslaagde combinatie van kracht, lichtheid, stijl en comfort.

De Polar V800 is uitgerust met software die door de gebruiker zelf geüpdate kan worden. Zo kunnen nieuwe functies vanaf de releasedatum van thuis uit geïnstalleerd worden. Medio 2014 is de functie om het vermogen te meten in combinatie met de nieuwe Bluetooth Smart power pedalen beschikbaar voor wielerfanaten. De draadloze verbinding met een smartphone creëert de mogelijkheid voor nog meer functies zoals SMS-melding en music control die later dit jaar als update toegevoegd worden.

Marco Suvilaakso, Director of Product Management bij Polar zegt hierover: “Atleten kijken uit naar ons nieuwste paradepaardje. Wij zijn dan ook ongelofelijk trots om dit product te mogen aankondigen. Dit is de slimste en meest geavanceerde trainingscomputer, die ooit door Polar is ontwikkeld. De Polar V800 is bestemd voor de meest veeleisende atleten en sportdisciplines ter wereld. We zijn er zeker van de consument zeer tevreden zal zijn over het design, de geïntegreerde GPS en de slimme trainingsfuncties, ongeacht of ze lopen, zwemmen, fietsen, skiën of al deze sporten beoefenen. Dankzij de Polar V800 weet je wanneer het tijd is om te herstellen van een zware trainingssessie en wanneer je klaar bent voor een nieuwe training.”

Wereldkampioen IRONMAN Frederik Van Lierde bevestigt: “Ik train tot 35 uur per week en het is voor mij essentieel dat ik via een smart training tool inzage krijg in mijn prestaties zowel wanneer ik zwem, loop als wanneer ik fiets. De Polar V800 gaat overal met mij mee. En omdat zelfs mijn lichte dagelijkse activiteit geregistreerd wordt, weet ik hoe ik voordeel haal uit de rust die ik nodig heb om aan de top te blijven.”

Prijs, beschikbaarheid en compatibiliteit
De Polar V800 met geïntegreerde GPS is beschikbaar vanaf april 2014 in het zwart en vanaf mei in het blauw voor een adviesprijs van 399,95 euro (449,95 euro in combinatie met een hartslagsensor). Een optionele running stride sensor is apart verkrijgbaar. Een snelheidssensor, een trapfrequentiesensor en de Kéo Power Bluetooth Smart pedalen voor fietsers zijn eveneens apart verkrijgbaar. Alle toebehoren zijn Bluetooth Smart compatibel, inclusief de Polar hartslagsensor. Toegang tot de Polar Flow web service is gratis. De Polar Flow app is ook gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

We kunnen niet wachten om deze alles kunner voor jullie te testen voor een review! We houden jullie op de hoogte!

V800_Black_Topleft_Summary_NLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *