Stamppotjes zijn heerlijk voor deze tijd van het jaar en voor deze versie gebruik ik geen aardappelen maar bloemkool. Toch zal deze versie je verrassen door de veelzijdigheid van de smaak. Een volwaardig warm en comfy recept voor de koudere dagen! Enjoy!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 1 grote bloemkool
- 150 g rucola
- 80 g fetakaas (hoeveelheid aanpassen naar wens)
- groenten naar wens die je kan bakken. Kies bijvoorbeeld voor 3 groenten zoals: ui, paprika en champignons.
- kruiden (knoflook, peper, zeezout en bijvoorbeeld; oregano en tijm)
- verse bosuitjes
- fijngesneden verse kruiden zoals basilicum en bieslook. Deze geven het geheel een bijzondere smaak.
Hoe maak je het?
- Snijd de bloemkool van de stronk.
- Kook de bloemkoolroosjes gaar.
- Snijd de groenten in kleine stukjes (van ongeveer 1,5 cm breed). De bosuitjes fijn.
- Bak de groenten (behalve de bosuitjes) en breng op smaak met zeezout, peper en knoflook. Bak ze niet te lang zodat ze lekker knapperig blijven.
- Is de bloemkool klaar? Pureer deze dan, roer daarna de rucola er doorheen en breng op smaak met wat zeezout en peper naar wens.
- Doe de stamppot in een kom of op een bord.
- Voeg dan de gebakken groenten bovenop de stamppot.
- Bestrooi het gerecht met wat afgebrokkelde fetakaas en fijngesneden bosuitjes naar wens.
- Snijd een handje verse kruiden fijn, strooi deze nog over het geheel en serveer direct!
Wil je meer weten over Dani en de website Fitgirls.nl? Volg haar persoonlijk blog op Instagram en de website Fitgirls.nl op Instagram en Facebook!