Review Garmin Vivoactive 3

De nieuwe Vivoactive 3 lijkt het meest premium horloge dat Garmin ooit heeft gemaakt en wordt geleverd met een paar nieuwe functies die het de naam van het sportmerk waardig maken. De Garmin Vivoactive 3 is dunner, lichter en over het algemeen een beter uitziend horloge dan zijn voorganger de Vivoactive HR. Het is gemaakt van metaal met een comfortabele en strakke band die niet verplaatst als je aan het trainen bent en zowel voor mannen als vrouwen geschikt.


Design display

De Vivoactive komt in drie kleuren, waaronder zwart, wit en een iets duurdere grijze versie (allemaal met overeenkomende, verwisselbare banden). In tegenstelling tot de Vivoactive HR die twee fysieke knoppen heeft, navigeert je door het gebruik van de rechter fysieke knop, het swipen op het scherm en een toegevoegde veegstrip waar je mee kan scrollen. Ikzelf heb de veegstrip nog niet gebruikt, maar wellicht kan het handig zijn tijdens het sporten om snel door de data heen te gaan.

Het 30,4 mm (diameter), zonlicht zichtbare, transflectieve, geheugen-in-pixel (MIP) scherm is zeer levendig en gemakkelijk te lezen, zowel binnen als buiten. De ring is vrij klein, waardoor er veel ruimte overblijft voor het Corning Gorilla Glass-kleurendisplay met 240 x 240 pixels. De achtergrondverlichting zorgt ervoor dat het scherm zichtbaar is bij weinig licht.

“Laat je niet misleiden door zijn relatieve kleine vorm” Rik Brandhorst

 

Gebruik

Wat voor sport je ook beoefent, de Vivoactive heeft apps voor o.a. yoga, cardio, krachttraining, hardlopen, fietsen, zwemmen, golfen, roeien en wintersporten. Met de ingebouwde gps/ GLONASS is het bovendien mogelijk om je outdoor activiteiten nauwkeurig te volgen. Zo wordt je afstand, tempo, tijd, snelheid en het aantal calorieën gemeten en in de fitness app kan je door eenvoudig te tappen op het scherm je setjes, rust en reps bijhouden en synchroniseer je deze met Garmin Connect naar je smartphone of laptop) om de details te bekijken of de trainingen te delen met je vrienden.

De Vivoactive beschikt over de Elevate hartslagtechnologie. Deze meet nauwkeurig de hartslag op de pols zodat een hartslagmeter overbodig is. Dankzij activity-tracking is het daarbij ook mogelijk om je dagelijkse activiteiten te volgen en eventueel bij te sturen voor om een gezondere levensstijl na te leven. De Garmin Vivoactive houdt je slaappatroon, aantal stappen en calorieën bij en heeft nu ook Stress/Recovery tracking. Zo heb je een perfect overzicht van hoe je lichaam functioneert gedurende de dag.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een horloge die je meer inzicht gaat geven in je conditie en je activiteiten 24 uur per dag bijhoudt met een mooi design dan is de Vivoactive 3 zeker een aanrader. Voor de prijs van 330,- kun je hem online bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *