Review // Nike Epic React Flyknit

Vanaf deze week is de gloednieuwe, speciale dempingstechnologie van Nike beschikbaar; de Nike Epic React Flyknit hardloopschoen. Voor de Nike React schoenen wordt gebruikgemaakt van een foamtype dat lichter en duurzamer is en meer energieteruggave biedt dan zijn voorgangers. De hardloopschoenen zijn uitgebreid getest, over een afstand van ruim 27.000 kilometer. Daardoor is het foam zacht, veerkrachtig en geschikt voor langdurig gebruik. Al eerder schreven we over de introductie van de Nike Epic React Flyknit met Nike’s nieuwe React Foam en deze week kon ik hem zelf voor jullie uittesten.

Zo zacht als een kussen, zo krachtig als een springveer, zo snel als een raket. Zo omschrijft nike het gevoel dat je krijgt bij het dragen van de nieuwe Nike Epic React Flyknit. Ik was dringend opzoek naar nieuwe hardloopschoenen dus de release van deze nieuwe schoen kwam perfect uit. Ik mocht ze namelijk uittesten en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

Op het eerste gezicht dacht ik, wow dat is een grote schoen. Vooral de witte zool overheerst enorm, en daarom verwachte ik een zware schoen. maar ik was blij verrast – De Nike Epic React Flyknit is een super lichte schoen. De binnenzool bestaat uit één stuk foam die zorgt voor een fijne veerkracht tijdens je run, een soort extra boost. Omdat het een lichte schoen is moet je daar een beetje aan wennen maar het went snel. De nieuwe zool en veerkracht voelt comfortabel maar wel harden een veerkrachtiger dan je verwacht. Hij is 5 procent lichter en 11 procent zachter dan zijn voorganger Lunar Epic 2.

Zelf loop ik vaak met de Nike LunarEpic Flyknit en de LunarTempo waarvan de laatste minder steun bieden. Daarom was het een beetje wennen want je merkt de extra steun direct met lopen. Ik heb nu 3x op ze gelopen en ik heb gemerkt dat het even wennen is, maar dat is meestal met een nieuw type schoen. Maar al snel begon ik de nieuwe React Foam erg fijn te voelen.

De bovenkant van de schoen is gemaakt van Flyknit materiaal want zorgt voor een goed aangesloten pasvorm die als een soort sok aanvoelt. Deze technologie word al een tijd gebruikt en ben ik inmiddels fan van.

Lange of korte afstanden, ik denk dat de Nike Epic React Flyknit voor elke hardloper wel een geschikte schoen is.  is een hardloopschoen, geschikt voor alle type hardlopers en alle afstanden. Je moet van een aangesloten bovenkant houden maar als dat zo is, dan is dit een uitstekende keuze.

De nieuwe Nike Epic React Flyknit is voor dames en heren beschikbaar. Ook zijn ze in verschillende kleuren beschikbaar waaronder blauw, wit, zwart en grijs. Ze kosten 149,- euro en zijn te bestellen via Nike.com en hardloop speciaalzaken.

 

3 Comments

  • jeroen schreef:

    Mij valt op dat de epic react flyknit al na 2 keer gebruik op de zool behoorlijke slijt sporen vertoont. Anderen deze ervaring ook?

  • jeroen schreef:

    Op zich een lekker schoentje. zachter dan de Nike Zoom Elite 9 KHM (die nog wel iets lekkerder loopt).
    Het genoemde slijten heb ik niet met de Zoom Elite, noch met de Zoom Fly, vandaar mijn verbazing. Een deel van de zool is aan de onderkant ook voorzien van een extra plastic laag, die houdt het goed, de meer foam kant juist niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *