Review // Nike LunarEpic Flyknit 2

Eindelijk tijd gevonden om de nieuwe Nike LunarEpic Flyknit 2 uit te testen tijdens een lange afstand. In mijn training richting de Marathon van Rotterdam op 9 April aanstaande loop ik op dit moment in de weekenden lange duurlopen. Gisteren stond er een duurloop van 32km op de planning dus het perfect moment om deze uit te testen. 

Nike LunarEpic Flyknit 2

Tijdens de release van de eerste LunarEpic Flyknit werd deze direct uitgebracht in een Low en High uitvoering waarbij de High een sok achtige bovenkant had. De nieuwe LunarEpic Flyknit 2 is er enkel in een Low uitvoering met een vernieuwd ontwerp.

Een duidelijk verschil tussen de LunarEpic Flyknit en de nieuwe LunarEpic Flyknit 2 is dat deze een compleet geïntegreerde upper heeft. Omdat hij een compleet naadloze pasvorm heeft biedt de schoen meer flexibiliteit en steun op precies de juiste plekken, dat merk je meteen. Hij voelt aan als een sok en als je je veters strikt voel je dat hij direct om je middenvoet aansluit. Uiteraard is ook dit model uitgevoerd met een Flyknit upper waardoor hij super licht is.

Ik hou van een lichte schoen die wel genoeg steun biedt tijdens het lopen en ik merk direct dat ik aan het juiste adres ben want ze voelen zeker licht en soepel aan. Tijdens de afwikkeling van de voet voel je direct dat de lunarlon zool zijn werk doet. Door de flexibele Flyknit upper zit de schoen soms wel een beetje losjes om je voet maar niet storend.

Ik heb voor deze duurloop voor een rondje gekozen dwars door Amsterdam heen. Beginnend in Amsterdam Oost richting de het centrum ga ik via de Amstel richting het westerpark. Daarna loop ik verder naar het Vondelpark, het olympisch stadion en eindig ik weer in oost.

Nike LunarEpic Flyknit 2
Nike LunarEpic Flyknit 2

Nike LunarEpic Flyknit 2

Bij sommige schoenen merk je tijdens de langere afstanden dat bij het landen op de grond,  je voet naar voren schuift en je soms last krijgt van knellende tenen. Omdat de schoen redelijk breed is aan de voorkant heb ik daar helemaal geen last van gehad.

Nike LunarEpic Flyknit 2

Nike heeft de LunarEpic Flyknit door weten te ontwikkelen tot een uitstekende lichte hardloopschoen voor de neutrale loper. Ook niet onbelangrijk is dat hij er in 8 verschillende toffe kleuren is dus er zit er vast een naar je smaak bij.

Na 32km lopen kan ik je zeggen dat hij super geschikt is voor langere afstanden en heeft mij een pijnvrije run opgeleverd.

De Nike LunarEpic Flyknit 2 is nu online beschikbaar in 8 verschillende kleuren voor 160,-.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *