Review: Polar M200 GPS Sporthorloge

Ik moet toegeven dat ik een beetje een tech noob ben als het om sport horloges gaat. Ik heb ze alleen een paar keer bij wedstrijden gebruikt, dus toen ik hoorde dat ik de nieuwe M200 horloge van Polar mocht testen was ik niet alleen heel nieuwsgierig maar ook benieuwd om te zien hoe mijn training zou veranderen. Ik had niet verwacht dat het ook zo veel invloed zou hebben op mijn dagelijks activiteit.

Het Finse merk Polar staat bekend als uitvinder van de hartslagmeter. Met de M200 hebben ze de perfecte combinatie gecreëerd om de every-day runner blij te maken, een optische hartslagmeter van topkwaliteit in een simpel en betaalbaar hoesje. Het horloge heeft een minimale no-nonsense look, maar twee knopjes (1 aan beide zijden) en geen kleur- of touchscreen. Maar juist hierdoor blijft het makkelijk te gebruiken en gaat de accu veel langer mee (maar liefst tot 6 dagen!). Handig voor iemand zoals ik die alles vergeet op te laden en aan de startlijn altijd in paniek op het verkeerde knopje drukt. Met de M200 kun je gemakkelijk met drie clicks je training beginnen, and off you go!

Op het scherm kun je tijdens het lopen switchen van scherm zo heb je altijd de gegevens voor je die voor jou belangrijk zijn, je kunt daarbij kiezen uit de gelopen tijd en hartslag of je snelheid en afstand. De ingebouwde hartslagmeter vond ik een van de topfuncties, vooral als je echt op wil letten hoe je lichaam reageert op afstand en je training daarop aanpassen. De band zit lekker, is slijtvast/duurzaam(?). Voor mij was het zwart/wit scherm ook heel fijn omdat het goed zichtbaar blijft in de vele zon. Niet dat we deze winter daar heel veel van hebben gehad maar ja…

M200_Beautyshot_group-white-1

Ook het bekijken en bijhouden van je training gaat gemakkelijk via de Polar app op je iPhone of Android, met Bluetooth sync. De app is kleurrijk en vol grafieken. Je ziet je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse activiteit en je kan in detail kijken naar elke training. Over je dagelijkse activiteit gesproken, dit wordt handig getoond op de wijzerplaat als percentage van de 360 cirkel. Ik vond dit een van de tofste functies van de M200, want elke keer dat je even snel naar de tijd kijkt zie je ook meteen hoe actief je bent geweest. Ook als je 55 minuten inactief bent geweest trilt het horloge en zie je “It’s time to move” op het scherm staan. Heel fijn op werk maar ook bijvoorbeeld in het vliegtuig waar je urenlang opgepropt zit. Ik heb het daarom de bijnaam “the motivator” gegeven, want het is net een mini personal coach die je overal mee kan nemen.

SUPPORT_M200_Female-1_HiRes_RGB_Expires_Aug-2018

Een andere grote hit voor mij is dat je ook de kwaliteit van je slaap kan meten. Mijn vader zweert dat hij er beter mee slaapt, maar dat durf ik niet te beloven. De M200 is ook waterdicht dus je kan het echt 24/7 dragen. Als je nu zit te denken dat zou niet bij mijn outfit passen, is het inderdaad niet de meest modieus horloge en als je een kleine pols hebt moet ik je wel waarschuwen dat hij er groot uitziet (display is 26mm). Maar Polar heeft daar ook aan gedacht want je kan de band in 5 verschillende kleuren en twee maten bestellen (S/M en M/L). Als slagroom op de taart gaat het opladen super makkelijk via een USB port.

Al en al vind ik dit een top keus voor beginnende renners die extra motivatie zoeken als voor ervaren lopers die kwaliteit zonder poespas willen, allemaal voor een mooi prijsje van €149. Vergeleken met andere horloges op de markt is deze een stuk goedkoper, je krijgt natuurlijk alleen de basisfuncties maar als je met een budget zit dan is dit wel een van de beste keuzes. Het gaf mij die extra push om te lopen tijdens de koude wintermaand januari, en merk dat ik nu veel beter ben ingesteld op wat mijn lichaam elke dag nodig heeft qua activiteiten en rust.

Heel veel succes met je keuze en mocht je hem willen bestellen, de Polar M200 is voor € 149,- online hier te bestellen.

Guestblogger Kylah Jones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *