Review: Polar M600 GPS smartwatch

Het Finse bedrijf Polar heeft eind 2016 de multifunctionele Polar M600 GPS smartwatch gelanceerd. In het kort: een magic device voor je sportprestaties, rustperiodes en het contact met de digitale wereld. Voor al jullie doelgerichte, tech-savvy hardlopers en sportfanaten heb ik hier een review na het testen van dit toffe sporthorloge.

20170212-6845

De Polar M600 GPS smartwatch heeft een 24/7 activity tracker en is volgens het bedrijf geschikt voor een betere en gezondere lifestyle. Het sporthorloge heeft een zogeheten Smart Coaching system met ingebouwde hartslagmeter, GPS en is via bluetooth te koppelen met je iOS of Android telefoon, bluetooth speakers of headphones en is volledig waterdicht.
Bij het rennen hoef je je telefoon nu niet meer mee te nemen. De geïntegreerde GPS meet je activiteit en bij terugkomst koppel je het horloge weer met je smartphone om de gepresteerde data op te slaan. Het device zelf heeft hiernaast nog 4GB opslagcapaciteit voor muziek en is na volledig op te laden met een USB port ready to use voor 48 uur.

20170212-6866
20170212-6863
 Om te starten met je health journey moet je de Android Wear App downloaden (ook voor iOS gebruikers). Zo kan je de Polar smartwatch met je smartphone koppelen. Swipe simpelweg naar boven op de Polar M600 en met een druk op de knop is het gedaan. Met de menu knop op het horloge krijg je toegang tot de verschillende training opties, ‘My Day’ en kan je je data met je telefoon synchroniseren. Via ‘My Day’ krijg je een overzicht betreft je dagelijkse activiteit omtrent verbrande calorieën, het aantal verrichte stappen en het behaalde percentage van je totale dagelijkse beweging.

20170212-6859
20170212-6856
Het meest enthousiast ben ik over de aanwezigheid van alle functionaliteiten van Google. Na het inloggen met je (G)mail account kun je je mails beantwoorden door voice reply. Met de ingebouwde microfoon is deze smartwatch een soortgelijke Google Home on the go of een Siri. Door verschillende commando’s te zeggen met ‘ OK Google …’ kunnen agendapunten genoteerd worden, WhatsApp of mails beantwoord worden, de wekker zetten of reminders met je stem opslaan. Je eigen KITT of smart auto oproepen zoals Knight Rider zit er echter nog niet in, maar dit zal ongetwijfeld niet lang meer duren. Verder kunnen alle gewenste notificaties geactiveerd worden en nog een bonus vind ik de Google Translate built-in in het menu. Ben je bijvoorbeeld op vakantie en kun je je gesprekspartner niet verstaan? Laat ze tegen Polar M600 spreken en het vertaalt het ook nog eens voor je.
20170212-6611
20170212-6887
Polar biedt je ook een virtuele personal trainer. Via de Google Play of AppStore kan je de Polar Flow App downloaden. In deze app worden je bewegingen en activiteiten bijgehouden. Van het aantal stappen die je zet, rennen, zwemmen, powerliften, wielrennen en andere indoor/outdoor activiteiten tot je slaap wordt gemeten om je in een ware sport cyborg te transformeren en het maximale uit jezelf te halen. De app werkt ook als een sociaal medium platform waarbij je met andere sporters kan connecten, liken, sharen  en onder elkaars sportprofielen kan berichten. Wat ik erg tof aan de app vind is dat je op maat gemaakte trainingsschema’s in je Apple of Google agenda kan opslaan, zodat je geen training en ook heel belangrijk (!) je rust niet zal missen.
Je resultaten zijn online beschikbaar, die je aan de hand van statistische curves kan bijhouden. Houd de horloge voor precisiewerk dan ook altijd om. Het horloge voelt echter wat groot om je pols, maar dit went vanzelf. Verder kan de Polar Flow App ook nog eens gekoppeld worden met Apple Health, My FitnessPal, TrainingPeaks en Strava. Dus wil jij een all-in one gadget om al je sportprestaties te verbeteren, dan raad ik je de Polar M600 Smartwatch van harte aan!
De Polar M600 is vanaf nu online te bestellen of in de betere hardloopwinkels en kost € 349,-
#Polar #smartwatch #GPS
( Fotografie: David Stegenga )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *