Review: Polar RC3 GPS HRM

De afgelopen weken heb ik de recent uitgebrachte Polar RC3 GPS HRM uitvoerig getest voor jullie. In deze review zal ik kort toelichten wat de verschillende functionaliteiten van dit horloge zijn en mijn ervaringen met je delen.

De Polar RC3 GPS HRM is een uitgebreid sporthorloge met geïntegreerde GPS-ontvanger en bijgeleverde hartslagmeter. De Polar RC3 GPS HRM registreert je snelheid, afstand, hartslag en locatie via GPS. Op deze manier ben je tijdens je training op de hoogte van je prestaties en kun je deze na je training uitgebreid analyseren via de website PolarPersonalTrainer.com. De RC3 GPS beschikt over uitgebreide trainingsprogramma’s zodat je op basis van je hartslag met de optimale intensiteit traint die is opgedeeld in verschillende sportzones.

Bij het uitpakken van het horloge is deze opgeladen en kon ik er meteen mee aan de slag. Je dient te beginnen met het invoeren van je persoonlijke gegevens zoals geslacht, geboortedatum en gewicht en daarna moet je een test uitvoeren om je maximale hartslag te bepalen. Het menu van de Polar RC3 GPS HRM werkt erg gebruiksvriendelijk en daarom kon ik snel van start met mijn eerste training.

Polar RC3 GPS

Na het selecteren van de modus “Running” is het enkel nodig om in het volgende scherm te wachten tot de status van de GPS en hartslagmeter actief zijn. Tijdens mijn trainingen duurde het zoeken naar een GPS Fix tussen de 30 en 60 seconden, het is daarbij wel belangrijk dat je niet omringt bent door veel hoge bomen of gebouwen.

Tijdens de training zijn er 7 verschillende weergave opties te selecteren waartussen je gemakkelijk kunt schakelen, waarbij je hartslag of snelheid centraal kunnen staan. Tevens zijn er uitgebreide hartslagfuncties zoals een weergave in vooraf ingestelde hartslagzones, min-max hartslag en een calorieënteller om doelgericht te kunnen trainen en je prestaties te verbeteren. De gebruikersduur die door Polar is gesteld op 12 uur met GPS aan is uitstekend te noemen en daarnaast is hij snel weer opgeladen. Na het afronden van je training krijg je een korte opsomming te zien van alle relevante gegevens.

via een USB aansluiting is het mogelijk om het horloge aan te sluiten op je computer en de geregistreerde data te downloaden naar de polarpersonaltrainer website.

Dit is een website van Polar waarin je de data die je hebt verzameld tijdens een training kunt analyseren. Het programma biedt je uitgebreide analyses waaronder een weekoverzicht, intensiteitsgrafieken of gedetailleerde informatie van je tijd en snelheid tijdens je training. Daarnaast zal er een Google Maps plattegrond zichtbaar zijn die je gelopen route toont. De GPS locatie die de Polar RC3 GPS HRM heeft registreert tijdens al mijn trainingen waren zeer nauwkeurig te noemen.

RC3_GPS_orange_hr_km_340x395_26RC3_GPS_hr_km_340x395

Mijn eindoordeel van de Polar RC3 GPS HRM is een comfortabel horloge met relatief veel functionaliteiten en een nauwkeurige GPS registratie voor een toegankelijke prijs. Door middel van de Polarpersonaltrainer website heb je een prima overzicht van je trainingen en vooruitgang.

Voordelen:
– Het vinden van een GPS fix is snel en zeer nauwkeurig.
– Tijdens mijn run kon ik mijn snelheid, afstand en tijd duidelijk bijhouden
– Via de Polarpersonaltrainer website is een duidelijk overzicht mogelijk van je trainingen.
– Met de bijgeleverde hartslagmeter zijn uitgebreide hartslag georiënteerde trainingen mogelijk.

Nadelen:
– De verlichting tijdens het hardlopen in de avonduren schiet iets te kort.
– Relatief groot formaat horloge maar niet erg storend te noemen.
– Geen tril signaal mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *