RunForLunch: nieuwe hype, sporten tijdens de lunch

In Zweden is het al langer een trend: tijdens de lunchpauze een half uurtje sporten, gevolgd door een healthy lunch en daarna weer opgeladen aan het werk. Vanaf komende week wordt dit fenomeen ook in Nederland geïntroduceerd, in Amsterdam. Het Zweedse merk Björn Borg organiseert hier vanaf 4 oktober samen met de sportapp OneFit en healthy hotspots SLA, The Meets en JuiceBrothers een nieuw wekelijks evenement: RunForLunch. Geïnteresseerden die hun werkdag willen onderbreken met een gratis running class en een free lunch kunnen zich voor één van de negen edities inschrijven op de Facebook pagina van Björn Borg.

 

 

 

 

Je werkgever overtuigen om je lunch break iets te verlengen zodat je kunt sporten? De positieve effecten van een milde workout op het lichaam en de geest, door Björn Borg ook wel exerhighs genoemd, zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Enkele opzienbarende uitkomsten om aan je baas voor te leggen:

  • Sporten kan de cognitieve functies positief beïnvloeden
  • Een workout verbetert het vermogen om te leren en sterkt het geheugen
  • Bewegen optimaliseert de slaapkwaliteit en gaat de mentale verzwakking die ouder wordt met zich meebrengt tegen

Daarnaast blijkt uit meerdere onderzoeken dat sporten tijdens werktijd ook nog eens voor meer productiviteit en minder stress zorgt!

 

RunForLunch
Nederlanders zijn de laatste tijd steeds ‘flexibeler’ gaan werken en leven. Sporten tijdens de lunchpauze past in deze ontwikkeling. “Als sports fashion brand omarmen we nieuwe trends en ontwikkelingen die je in staat stellen om sport beter te integreren in je lifestyle, daarnaast focussen we als Björn Borg graag op de positieve effecten van bewegen en zijn we trots op onze Zweedse heritage. De keuze voor Amsterdam was snel gemaakt, een stad met veel running liefhebbers en met geweldige healthy food hotspots, voor ons de ideale locatie om een concept als RunForLunch te introduceren”, aldus Thomas Boerma Marketing Manager Benelux van Björn Borg.

Schrijf je gratis in
Wil je uitproberen of ook jij daadwerkelijk fitter en scherper bent na zo’n lunch workout? Met de komende RunForLunches kun je tijdens de lunch gratis een 30 minute running class volgen onder begeleiding van de trainers van gerenommeerde hardloopschool Flow-motion. Na de training wordt er een gratis lunch aangeboden door de partners JuiceBrothers, SLA of The Meets, afhankelijk van de editie van RunForLunch. Inschrijven voor een RunForLunch editie kan gratis via de Facebook pagina van Björn Borg en als OneFit-member via de OneFit sportapp. Dit kan voor de volgende data en lunchlocaties:

  • The Meets RunForLunch: 4, 11, 18 oktober (12:30 – 13:30)
  • JuiceBrothers RunForLunch: 25 oktober, 1 november, 8 november (12:30 – 13:30)
  • SLA RunForLunch: 15, 22, 29 november (12:30 – 13:30)

Per RunForLunch editie is er een selectief aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol, dus snel inschrijven is aan te raden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *