Running on the Nike Pegasus 35

De Nike Zoom Pegasus bestaat deze week 35 jaar, dus om dat te vieren lanceert Nike een nieuwe variant van de klassieke hardloopschoen, en samen met Perry sport mochten wij een select groepjes  kennis laten maken middels een run door Amsterdam. Daarom waren wij afgelopen zaterdag samen met een aantal andere bloggers uitgenodigd bij Perry sport aan de Kalverstraat. 

De Pegasus schoen werd voor het eerst geïntroduceerd in 1983 en is een van de best verkochte Nike hardloopschoenen. Voor de vernieuwde Nike Pegasus 35 hebben de designers van Nike een beroep gedaan op een aantal atleten waaronder de Britse marathonloper Mo Farah.

De pasvorm van de schoen is hetzelfde gebleven. Ook de middenzool bestaat nog steeds uit een mix van Nike Zoom Air en Cushion foam. Wat er wel verander is, is de vorm van de zool. Hij loopt namelijk bij je hiel omhoog om je nog beter te ondersteunen tijdens je landing. Verder is dit design geïnspireerd door de Nike Zoom Vaporfly 4%. Deze nieuwe vorm zorgt voor nog meer ondersteuning tijdens je loop. Ook heeft de schoen aan de bovenkant een nieuw design en daardoor nog steeds een mooie en moderne schoen.

We vonden het erg leuk om deze run te hosten samen met Perry sport. Hier een raceverslag wat ik heb geschoten tijdens de run;

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *