Samsung Gear S3 review

Eindelijk! Een goed sporthorloge, dat makkelijk werkt en er ook nog eens fancy uitziet.

De Samsung Gear S3 is een smartwatch met een strak afgewerkt en klassiek uiterlijk. Met het touchscreen en de draaischijf navigeer je gemakkelijk door de verschillende functies van het toestel. Het toestel is voorzien van een hartslagmeter, acivitytracker, GPS en meet je stappen en slaappatroon. De Gear S3 is waterdicht en heeft krasvast Gorilla Glass SR+ glas. Dit alles maakt de Samsung Gear S3 uitstekend geschikt als sporthorloge. De Gear S3 barst van de fitnessfuncties en beschikt over een ruim assortiment apps.

DESIGN

Als je naar het horloge kijkt zie je meteen dat er veel aandacht is besteed aan het ontwerp. Voor de nieuwe Gear S3 heeft het bedrijf samengewerkt met horlogeontwerper Yvan Arpa. Het is een chic en tijdloos horloge met heel veel technologie erin.
De Samsung S3 is er in 2 varianten: de Frontier, met een rubberen band en zwarte kast en de Classic uitvoering, die wij in onze review bespreken. Deze heeft een leren band en zilveren kast en heeft daardoor een meer klassieker uiterlijk.

De Gear S3 display is rond en dat vind ik persoonlijk erg fijn, ook in bediening. Hij bezit een 1,3 inch groot amoledscherm met een resolutie van 360×360 pixels die zorgt voor een helder en scherp beeld, ook bij zonlicht is alles prima te lezen. Het formaat van het horloge is redelijk aan de grote kant waardoor hij meer geschikt is voor een mannen pols naar mijn mening.

 

De draaischijf rond het scherm is om door menu’s heen te navigeren en dat werkt intuïtief. De Gear S3 draait op Samsung’s eigen Tizen-besturingssysteem en wijkt daarmee af van andere smartwatches zoals Android Wear maar dat is geen groot nadeel. Het horloge heeft een touchscreen, maar uit ervaring blijkt dat je die toch minder gebruikt dan de draaischijf. Zoals ik al aangaf is het horloge redelijk groot, maar dat heeft ook weer voordelen. De accu van de Gear S3 is groter waardoor hij gemiddeld wel 3 dagen mee gaat zonder op te laden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt.

Sporthorloge

Genoeg over de specificaties en bediening van het horloge. De reden dat wij deze Gear S3 zo graag  wilden testen voor jullie is vanwege de sportfuncties.

Samsung heeft daar zijn eigen app voor: S Health. Daarmee kun je een flink aantal sporten bijhouden. Je hoeft niet vooraf aan te geven dat je aan een training begint: de Samsung Gear S3 houdt continu bij hoe hard je loopt en welke afstanden je aflegt. Daarbij wordt er automatisch onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld lopen, hardlopen en fietsen. Dat doet hij allemaal aardig nauwkeurig in de meeste gevallen.

Bovendien bezit de Gear S3 4GB opslagruimte waar je een flinke afspeellijst aan work-out muziek op kwijt kunt, die je dan weer via een bluetooth headset kunt afspreken tijdens je training. Op die manier kun je je telefoon thuis laten tijdens het hardlopen. Dat is voor mij een groot voordeel.

Naast cardio trainingen kun je ook krachttraining bijhouden zoals bijvoorbeeld sit-ups of squats waarbij het horloge aanwijzingen geeft. Ook probeert hij je te stimuleren om meer te bewegen, de automatische stappenteller meldt het als je te lang stil zit en geeft je meer inzicht in je gelopen stappen op een dag.

De Gear S3 neemt je hartslag niet enkel tijdens je workout op maar ook gedurende de dag wordt deze automatisch gemeten, waardoor je die achteraf kunt opzoeken.

Conclusie

Met deze Gear S3 heeft Samsung grote stappen gemaakt binnen de smartwatch markt. Hij is in bezit van de laatste technologien en doet daardoor niet onder voor de sporthorloges uit het hogere segment. Door zijn design een horloge dat je niet alleen tijdens het sporten om wil maar de hele dag. Ik ben blij verrast door de snelheid van de app, prettige bediening en lange accuduur.
Met een adviesprijs van 399,- is dit horloge niet goedkoop en moet je het dus net als ik een toegevoegde waarde vinden dat hij ook als sporthorloge geschikt is.

Wil je de Samsung Gear S3 Classic bestellen, dan kun je hem bestellen via Bol.com of Coolbue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *