Schoenzolen die je looptechniek analyseren

Er zijn op dit moment al tal van activiteitentrackers op de markt om je bewegingen te registreren, maar wat deze niet registreren is de manier waarom je je voet neerzet tijdens het hardlopen. Zo weet je bijvoorbeeld niet of je wel op de correcte manier beweegt. Daar willen de Stridalyzer-schoenzolen verandering in brengen. Deze slimme schoenaccessoires verbinden je met een iPhone-app, waarin je kunt zien waar je het meeste druk zet in je schoen. Hierdoor weet de app of je misschien een verkeerde houding hebt.


De data van de Stridalyzer-zolen laat zien waar je het meeste druk uitoefent in je schoenen. Op basis hiervan ziet de app ook wat je knieën te verduren krijgen tijdens het rennen. Op deze manier willen de makers mogelijke knieblessures voorkomen. Tegelijkertijd dient de app als een activiteitentracker, die aangeeft hoe hoog je huidige looptempo precies is.

 

stridalyzer-iphone-app

Je kunt de Stridalyzer bestellen op Kickstarter door minstens 90 dollar te doneren. Vroege vogels zijn slechts 75 dollar kwijt. Je geld wordt pas afgeschreven als de makers hun beoogde streefbedrag van 25.000 dollar hebben ingezameld. Daar hebben ze nog een maand de tijd voor.

Via: iCulture

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *