TomTom kondigt sporthorloges aan

TomTom heeft twee sporthorloges aangekondigd die voorzien zijn van gps en die met slechts één knop te bedienen zouden zijn. De twee horloges komen volgens het Nederlandse bedrijf over enkele maanden op de markt.

De sporthorloges luisteren naar de namen Runner en Multi-Sport, en zijn beide voorzien van éénknopsbediening. TomTom stelt dat de horloges drie modi kunnen bieden aan sporters: een racemodus, een goalmodus en een zonemodus. Bij de eerste twee modi worden snelheid en afstand getoond. In de zonemodus, in combinatie met een optionele sensor, kan bovendien een hartslagmonitor worden getoond.

TomTom stelt dat de horloges voorzien zijn van een ‘extra large’-display, zonder dat het bedrijf specificaties geeft over resolutie en schermdiagonaal. Wel gaat het om een monochrome display. Verder zijn de horloges 11,5mm dik, en voorzien van bluetooth voor communicatie met bijvoorbeeld smartphones en van een ‘quick-gps-fix’. Overigens kunnen de horloges locatiegegevens vaststellen door middel van Glonass-satellieten.

TomTom Runner en Multi-Sport

TomTom wil de gps-sporthorloges, die waterdicht zijn tot 50 meter diepte en bij ingeschakelde gps een accuduur hebben van circa 10 uur, in de komende zomer uitbrengen voor nog onbekende prijzen. Daarnaast voorziet TomTom de Multi-Sport-lijn van een mount om het horloge op een fietsstuur te plaatsen, terwijl ookcadence sensorsaltimeters en zwemsensoren aanwezig zijn.

Binnenkort beschikbaar in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *