Wat zijn de duurste en voordeligste marathons?

Zoals jullie weten lopen wij elk jaar enkele wedstrijden in het buitenland met onze running crew. Het lopen van een (halve) marathon in het buitenland is erg populair onder recreanten en fanatieke lopers en wordt vaak gezien als een uitgelezen mogelijkheid voor een stedentrip. De routes doen doorgaans namelijk vele bezienswaardigheden aan en geven zo direct een goede impressie van de stad. Maar welke marathonsteden staan er dit jaar eigenlijk nog op het programma en wat moet je ongeveer rekenen voor zo’n marathon stedentrip?

HomeToGo zocht het uit en creëerde een prijsindex voor aanstaande Europese marathons. Hierin worden de verschillende kosten getoond op basis van de inschrijf, overnachting- en reiskosten. Deze zijn vervolgens verwerkt in een prijs per kilometer berekening (totale kosten ÷ 42 km).

De Maratón de Málaga is het meest voordelig

De voordeligste Europese marathon uit de lijst is de Maratón de Málaga. Deze marathon wordt beschouwd als een van de beste marathons in Spanje en neemt je mee door het historische centrum en de boulevard van deze zuidelijke havenstad.

De gemiddelde prijs voor een accommodatie (2 tot 4 personen) bedraagt hier voor twee overnachtingen zo’n 70 euro en ook de inschrijvingskosten liggen niet hoog met slechts 40 euro. Daarnaast zijn ook de retourvluchten naar Malaga vanaf Schiphol relatief voordelig. Een betere reden voor een ‘marathon stedentrip’ kunnen wij niet bedenken en je hebt nog tot september om je voor te bereiden

De Midnight Sun Marathon is het prijzigst

De duurste marathon is meteen wel een van de meest speciale uit de lijst. De Midnight Sun Marathon in Noorwegen wordt namelijk pas ’s avonds gehouden terwijl de zon nog altijd schijnt op de prachtige Noorse bergen. Daarnaast is deze marathon ook de meest noordelijk gelegen marathon uit deze lijst.

Om deel te nemen zal je dan ook helemaal naar het noorden van Noorwegen moeten afreizen wat de deelname ook direct zo prijzig maakt. De reiskosten zijn zo’n 450 euro en ook de inschrijfkosten liggen met 88 euro relatief hoog.

 

Alle prijzen zijn begin april 2018 onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *