Casio introduceert sporthorloge dat samenwerkt met fitness-apps

Casio introduceert de STB-1000, een nieuw sporthorloge dat geheel draadloos inzicht geeft in de persoonlijke fitnessdata vanuit populaire smartphone-apps. Daarnaast bedienen gebruikers hun i-Phone muziekspeler gemakkelijk tijdens het sporten via het Casio-horloge.

In 2011 lanceerde Casio een G-SHOCK-horloge dat al Bluetooth 4.0 gebruikte – een energiezuinige, draadloze technologie om direct te communiceren met smartphones. Latere modellen werkten samen met grote smartphonemerken en waren voorzien van nieuwe functies zoals het melden van inkomende telefoongesprekken en e-mails op het horloge-display. Daarnaast bestond de mogelijkheid om de muziekspeler op de smartphone via het horloge te bedienen.

Casio breidt de sporthorlogelijn uit met het STB-1000-sporthorloge*1. en breidt de mogelijkheden met iPhone uit, mede mogelijk gemaakt door Bluetooth 4.0. Zo werkt dit nieuwe horloge samen met vier fitness-apps voor iPhone*2: Abvio’s, Runmeter, Walkmeter en Cyclemeter (www.abvio.com) en Wahoo Fitness (www.wahoofitness.com). Deze apps zijn verkrijgbaar in de App Store van Apple. Het sporthorloge is te gebruiken om persoonlijke fitnessdata te bekijken, zoals looptempo en -afstand, verstreken tijd, hartslag*3, fietstempo*3 en het aantal pedaalomwentelingen.*3

Om hardlopen nog leuker en comfortabeler te maken, maakt de STB-1000 het eenvoudig om een iPhone-muziekspeler te bedienen. Zonder de iPhone uit de zak of sportarmband te halen, spelen gebruikers hun muziek af via knoppen op het horloge. Ook is het aanpassen van het volume of doorklikken naar het volgende nummer mogelijk op het horloge. Het horloge zelf (zonder iPhone) biedt verder diverse sportfuncties, waaronder het opslaan van maximaal 120 rondetijden. Casio is van plan om het aantal fitness-apps dat werkt met de STB-1000 verder uit te breiden. Gebruikers wisselen tussen fitness-apps zonder een ander horloge om te hoeven doen. Zo kunnen ze hun persoonlijke fitness-data voor verschillende sporten op hetzelfde horloge inzien. Dit vergroot het gemak en het plezier van het gebruik van de STB-1000 nog verder.

“Dit is een ideaal sporthorloge voor alle recreatieve hardlopers met een iPhone. Naast het feit dat de STB-1000 werkt met iPhone-apps is hij ook nog eens waterbestendig, werkt de accu twee jaar achter elkaar en is hij dankzij zijn ontwerp eenvoudig te gebruiken en te dragen – waar je ook bent”, zegt Yuichi Masuda, Director, Member of the Board and Senior General Manager Timepiece Product Division bij Casio.

Recent startte Casio een speciale productwebsite met onder meer videocontent en ondersteunende informatie over apps. Deze site is te vinden op http://spg.casio.com/us/en.

*1 Dit horloge is uitgerust met LSI Bluetooth Low Energy LSI ML7105-draadloze technologie ontwikkeld door LAPIS Semiconductor Co., Ltd., en is energiezuinig in gebruik.
*2 Werkt op iPhone4/5/5C/5S met iOS7.
*3 Een aparte sensor is nodig om deze data te kunnen meten.

Verwachte verkoopadviesprijs is 99 euro. De beschikbaarheid is vanaf half februari 2014.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *