De juiste pasvorm en ondersteuning in de ‘Nike Pro’-behacollectie

Na ruim twee jaar van onderzoek en ontwikkeling, lanceert Nike revolutionaire nieuwe sportbeha’s met de perfecte pasvorm en ondersteuning voor iedere workout: de ‘Nike Pro’-behacollectie. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe collectie werd elk detail onder de loep genomen. De lancering van de beha’s gaat samen met het nieuwe ‘Nike Pro 360 Fit’-systeem dat een door Nike gecreëerde berekening gebruikt om de exacte behamaat van vrouwelijke atleten te bepalen.

De sportbeha is voor vrouwen de basis van haar work-out. Het is vaak het eerste dat ze aantrekt en zonder twijfel het meest belangrijke onderdeel van haar outfit. Voor de beha geldt, nog veel meer dan andere kledingstukken, dat geen enkele vrouw hetzelfde is. De verschillen in lichaamsbouw, behoeften en activiteiten vragen om een persoonlijke afstemming. Een beha die geen goede ondersteuning geeft kan daarom een motief zijn om niet te sporten. Dit inzicht inspireerde Nike om hard te werken aan een oplossing.

Sexy meets sport
De collectie bestaat uit een serie van vier sportbeha’s afgestemd op de gewenste mate van ondersteuning. Bovendien zijn ze stuk voor stuk aantrekkelijk vormgegeven dankzij het stijlvolle kleur- en materiaalgebruik. Op deze manier brengt Nike de werelden van sexy lingerie en functionele onderkleding samen. Het oog – excusez le cliché – wil tenslotte ook wat. Kopstuk van de collectie: de Nike Pro Rival Beha, die door zijn pasvorm en materiaalgebruik, de meeste ondersteuning biedt. Deze beha wordt aangeboden in 25 verschillende maten om zo elke vrouwelijke atleet te voorzien van de perfecte pasvorm. Naast de Nike Pro Rival Beha, bestaat de collectie ook uit de Nike Pro Fierce Beha en de vernieuwde Nike Pro Classic en Nike Pro Indy Beha.

De uitdaging
Net als goede sportschoenen, vormen sportbeha’s een belangrijke investering om blessures, in dit geval (in de weg) hangende borsten, te voorkomen. Sportbeha’s missen soms de elegantie en sexy uitstraling van onze lingerie. Daarnaast hebben ze vaak niet de juiste pasvorm waardoor ze niet lekker zitten. Wie voor maximale ondersteuning gaat moet inleveren op comfort. Met de uitdaging ondersteunende én comfortabele sportbeha’s te ontwikkelen met een sensuele uitstraling, trok een team van Nike-experts zich terug in het Nike Explore Team Sport Research Lab met werelds bekendste beha-specialisten. Het resultaat? Twee innovaties die het leven van de vrouwelijke atleet een stuk makkelijker maken. De ‘Nike Pro’-behacollectie en het ‘Nike Pro 360’-passysteem vertegenwoordigen samen het hoogtepunt van de zoektocht naar design waarin elk detail zorgvuldig geobserveerd is tot in de vezels van het materiaal.

Onderzoek als basis
Samen met de Universiteit van Loughborough, in Engeland werkten experts van Nike aan biomechanische tests op bewegingen van het vrouwelijk lichaam. Met behulp van een wetenschappelijke benadering werd exact in kaart gebracht hoe de borst beweegt tijdens het sporten en op welke plekken in de beha’s er extra ondersteuning nodig was. De materiaalkeuze speelde ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de juiste pasvorm. Onderzoekers hebben verschillende stoffen geanalyseerd en getest op rekbaarheid, herstel en vochtopname. Wereldwijd zijn meer dan 300 tests bij atleten uitgevoerd om te kijken hoe de pasvorm en ondersteuning waren. Ook is de sportbeha ondervonden aan meer dan 1.800 uur aan tests in de was om de krimp en levensduur te onderzoeken.

Zowel de ‘Nike Pro’-behacollectie als het ‘Nike Pro 360 Fit’-systeem zijn vanaf 14 juli verkrijgbaar via de Nike verkooppunten en op Nike.com. De consumentenadviesprijzen zijn:

Nike Pro Rival Beha: 55 euro
Nike Pro Fierce Beha: 45 euro
Nike Pro Classic Beha: 35 euro
Nike Pro Indy Beha: 40 euro

Darya_Klishina_Nike_Pro_Indy_Bra_1_detail Katarina_Johnson-Thompson_Nike_Pro_Fierce_Bra_detail Skylar_Diggins_Nike_Pro_Rival_2_detail Nike_Pro_Classic_Padded_Bra_1_detail Nike_Pro_Fierce_Bra_3_detail Nike_Pro_Rival_Bra_1_detail Skylar_Diggins_Nike_Pro_Rival_3_detail Darya_Klishina_Nike_Pro_Rival_Bra_1_detail Katarina_Johnson-Thompson_Nike_Pro_Rival_2_detail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *