De nieuwe Nike Zoom Fit Agility

Iedere sporter kent het wel; het moment dat je die allerlaatste squat, burpee of sprint eruit probeert te persen. Hoewel deze allerlaatste rep vaak de meeste voeldoening geeft, is deze tegelijkertijd het allerzwaarst. Voor Nike is het belangrijk om atleten de juiste ondersteuning te bieden om alles uit zichzelf te halen. Met die gedachte is de Nike Zoom Fit Agility ontworpen. Het maakt gebruik van de veerkrachtige Nike Zoom Air technologie.

nike-zoom-fit-agility-08

De traditionele Nike Zoom Air biedt niet altijd voor iedere atlete de gewenste flexibiliteit in de gym. De zool van de Nike Zoom Fit Agility daarentegen is opgebroken in een aantal kleinere zeshoekige ‘air bags’ (zie foto) voor een flexibele onderkant die multidirectionale bewegingen gemakkelijker maakt.

Zeshoekige onafhankelijke air bags voor veerkracht
Door de onafhankelijke zeshoekige air bags krijgen atleten de juiste ondersteuning in alle richtingen. Het zijn luchtzakjes, gevuld met veerkrachtige vezels die nadat ze onder druk hebben gestaan, terugveren naar hun oorspronkelijke staat. Hiermee krijgen atleten de gewenste veerkracht om snel alle stappen van hun work-out te doorlopen.

“De Nike Zoom Fit Agility is een perfect voorbeeld van datagebaseerd design,” zegt Nicole Mueller, Nike Women’s Training Footwear Design Director. “We kijken naar de zes basis-bewegingen van de vrouwelijke atleet: uitvalspassen, squats, push, pull, buigen en draaien. Daarvan hebben we met een computer de drukpunten vastgesteld. Deze ondersteunen we vervolgens weer met de dempende en veerkrachtige Nike Zoom onderkant.”

Schuim en gaas voor een ademend gevoel en comfort
De bovenkant van de schoen bestaat afwisselend uit lichtgewicht schuim en gaas. Het gaas zorgt voor een fris en ademend gevoel van de schoen, terwijl het schuim zorgt voor steun, flexibiliteit en comfort. Nike’s dynamische Flywire zorgt ervoor dat de bovenkant meevormt met de bewegingen van de voet, waardoor een heerlijke pasvorm gegarandeerd is. Uiteraard is alles zo lichtgewicht mogelijk, om zonder afleiding je work-out te kunnen afwerken.

De Nike Zoom Fit Agility is voor € 130,- online beschikbaar.

940x627q80

nike-zoom-fit-agility-01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *