De toekomst van het hardlopen met de Nike LunarEpic Flyknit

Met een revolutionair design van een halfhoge sok en een nieuw tooling systeem, biedt de LunarEpic Flyknit een feilloze pasvorm, soepel gevoel en een superieur draagcomfort.

Het ontwerp van de LunarEpic Flyknit startte meer dan achttien maanden geleden met de wereldwijde lancering van een voetbalschoen. De schoen is gebaseerd op inzichten uit de Nike Magista, waarbij de voet, de enkel en het onderbeen samenwerken als één geheel om extra nadruk te leggen op de natuurlijke en vloeiende bewegingen. De Nike Running ontwerpers hebben nu een schoen ontworpen die lopers ditzelfde gevoel geeft en bovendien voldoet aan de belangrijkste eisen van een loper: pasvorm, gevoel en kracht.

image006

Het begon met de ontwikkeling van een lichtgewicht en ademende Flyknit bovenkant, die met verschillende dichtheden in het weefwerk voor gerichte steun zorgt: een zachte aansluiting op de boog, hiel en voorvoet. Ondertussen werd de eerder genoemde halfhoge sok toegevoegd voor een lockdown-fit, zowel fysiek als gevoelsmatig, en zijn de Nike Flywire draden hierin geweven voor extra stevigheid en een nauwe, dynamische pasvorm.

Voor de middenzool hebben de ontwerpers gebruik gemaakt van een nieuwe ‘dual-injection’ technologie. Met behulp van warmte in plaats van lijm hebben zij de twee schuimlagen gesmolten tot een stuk, nog steeds volgens de traditionele Lunarlon techniek, met een IU schuimdrager en zachte IP-kern. Laser-gesneden groeven aan de zijkant van de middenzool zorgen voor demping en gerichte flexibiliteit.

Sp16_BSTY_LunarEpic_M_Detail2_04_copy_original

Vervolgens is er een rubbervrije buitenzool met laser-gesneden geometrische drukpunten toegevoegd, geïnspireerd op afdrukken van de voet. Elk drukpunt is gemaakt van Lunarlon schuim en beweegt los van elkaar, wat resulteert in een uitzonderlijke ride. Door het maximaliseren van zowel demping als grip, biedt de schoen een ongeëvenaarde afwikkeling van hiel tot teen en voortbewegende energie.

De combinatie van deze krachtige componenten vormt een ongekende schoen met een vrijwel feilloze pasvorm, die zich aanpast aan het lichaam in beweging voor een feilloos gevoel en optimaal draagcomfort. Deze veelzijdige schoen is zowel ideaal voor hardlopers die de lange afstanden trotseren als voor een progressie- of herstel run.

De Nike LunarEpic Flyknit is vanaf vandaag verkrijgbaar op Nike.com.

LunarEpic_Flyknit_Hero_original_original 818676-PREM_003_99_copy_original 818676-PREM_600_99_copy_original Nike_LunarEpic_Flyknit_Purple_1_original NikeLab_LunarEpic_Flyknit_1_original

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *