Een onderlaag vol vernuft: de Nike Hyperwarm Flex

Regen, vorst, droogte of benauwdheid. Als fanatieke sporter moet je niet bezig hoeven zijn met weersomstandigheden. Je training moet altijd door kunnen gaan, no matter what. Moeder Natuur houdt geen rekening met wanneer jij een wedstrijd hebt, of wilt trainen. Je zult je aan haar moeten aanpassen.

Zeker nu de weersomstandigheden een kille draai krijgen is het lastiger om je te kleding daarop aan te passen. Je kleding moet beschermend, maar ook comfortabel zijn. De nieuwe onderlaag die Nike ontwierp om te dragen in koud weer – de Nike Hyperwarm Flex – voorziet in beide behoeftes en is tevens de meest technisch ontwikkelde onderlaag.

De volledig geïnnoveerde Nike Hyperwarm Flex biedt je de mogelijkheid om warm te blijven onder alle omstandigheden, zodat je ondanks het koude aankomende weer altijd warm en veilig kunt sporten. Warme en soepele spieren zijn enorm belangrijk om (ernstige) blessures te voorkomen.

De base layer is, ondanks dat je het nauwelijks ziet, het meest belangrijke aspect van het warm blijven. Het is voor iedere sporter de eerste laag die ze aantrekken; het zit direct op de huid en moet dus uitermate comfortabel zijn. De onderlaag wordt tijdens het sporten warm en vochtig, maar mag dat niet te lang blijven. De Nike Hyperwarm Flex voert vocht snel af, om je zo droog en warm te houden.

Technische aspecten
Om het comfort te waarborgen zijn de producten uit de Nike Hyperwarm Flex serie naadloos geweven. Hierdoor kent het geen onregelmatigheden die irritaties kunnen veroorzaken. Het naadloos geweven materiaal zorgt er bovendien voor dat speciale gebieden van de onderlaag dikker of dunner en meer of minder flexibel geproduceerd kunnen worden. De speciale weeftechniek zorgt ervoor dat de gebieden waar extra flexibiliteit gewenst is, zoals de schouders, knieën en ellebogen, daar ook van voorzien zijn.

Door middel van thermal mapping (hitte scans) van sporters, is aangetoond welke gebieden extra warmte nodig hebben. Op deze plekken is de stof extra dik en houdt daarmee de warmte van het lichaam optimaal op peil. Om oververhitting of hevige afkoeling door zweet te voorkomen, zijn bepaalde gebieden voorzien van de Dri-FIT Max technologie. Dat voert het vocht snel af en houdt de sporters comfortabel.

Wanneer je lichaam je zweet lastig kwijt kan, bestaat de kans op oververhitting, of juist onderkoeling. De onderkleding van Nike is gemaakt om het vocht snel van je lichaam af te voeren en je zo droog te houden en je lichaamstemperatuur te reguleren. Vochtafvoer is dus een belangrijk onderdeel van het warm houden van je lichaam.

FA14_AT_Hyperwarm_Flex_Mock_624871-014_Hero_large

FA14_AT_Hyperwarm_Flex_624870-014_Hero_large

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *