Garmin Connect compleet vernieuwd

Garmin kondigt aan dat Garmin Connect, de gratis online fitness community een compleet nieuw uiterlijk krijgt.

Garmin Connect heeft een nieuwe look en feel, met verbeterde navigatie en een aan te passen dashboard in widget-stijl. De geüpdate fitness specificaties zijn inclusief uitgebreide statistieken om de voortgang op basis van tijd te volgen en gratis trainingplannen die direct naar compatibele Garmin toestellen verstuurd kunnen worden. Met alle nieuwe segmenten en klassementfunctie, kunnen gebruikers hardlopen of fietsen tegen prestaties uit het verleden of tegen anderen om te zien hoe zij het doen ten opzichte van de competitie. De nieuwe look en feel van Garmin Connect maakt het voor gebruikers eenvoudiger om hun worksouts te uploaden, hun voortgang over de tijd te volgen en hun fitness doelstellingen te halen.

“Of gebruikers net beginnen of trainen voor een belangrijke wedstrijd, het nieuwe Garmin Connect kan aangepast worden naar de eigen wensen,” vertelt Dennis Herremans Product Manager Garmin Nederland. “Met meer dan 6 miljard kilometer die al geüpload zijn door gebruikers, blijft Garmin Connect gebruikers ondersteunen in hun actieve lifestyle en hun inspireren om hun doelen te behalen of het nu gaat om één sport of meerdere activiteiten.”

6a00d83451bb7069e2019b044dd68c970d-800wi

De meest opvallende update aan Garmin Connect is de look en feel van de interface. Het nieuwe dashboard, georganiseerd door widgets, is compleet aan te passen zodat gebruikers zelf kunnen bepalen welke informatie ze willen zien. Er is een vernieuwde verslag functie om de voortgang te analyseren zoals totale afstand of gemiddelde ronde tempo. Ook hebben gebruikers met Garmin Connect toegang tot gratis trainingplannen die direct naar hun toestel verstuurd kunnen worden, of ze trainen voor een wedstrijd van 5 kilometer of een marathon.

Met de nieuwe Garmin Connect, wordt de gratis fitness community nog socialer doordat gebruikers vrienden en profs kunnen volgen met de nieuwe segmenten en klassementfunctie. Gebruikers kunnen zoeken naar segmenten die door andere gemaakt zijn en virtuele leaderboards zorgen ervoor dat gebruikers zichzelf kunnen vergelijken met andere atleten die hetzelfde gedaan hebben. Het nieuwe Garmin Connect maakt het ook eenvoudiger om de voortgang te delen op social media.

6a00e5518bf1c98834019b044dd80d970d-600wi

Eigenaren van de nieuwe activiteitsmeter, vívofit, kunnen al hun fitness doelen volgen met Garmin Connect. Op de dagelijkse samenvattingspagina kunnen ze in één oogopslag hun voortgang volgen: aantal stappen, voortgang naar het einddoel, een verdeling tussen activiteiten en stil zitten en nog veel meer. Garmin Connect helpt zelfs bij het bijhouden van het gewicht van gebruikers, calorieën en slaap, wat mee helpt om gezondere gewoontes te ontwikkelen. Uniek aan de combinatie van vívofit en het nieuwe Garmin Connect is dat er wereldwijd uitdaging is op basis van aantal stappen per week, taal en tijdzone waar gebruikers aan mee kunnen doen. Dit creëert een vriendschappelijke competitie en toont gebruikers hoe ze zich verhouden ten opzichte van andere vívofit gebruikers.

De nieuwe Garmin Connect zal in fases uitgerold worden gedurende het eerste kwartaal van 2014. De Garmin Connect mobile app wordt ook geüpdate volgens het nieuwe uiterlijk van Garmin Connect.

(bron: garmin.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *