Introductie van de Forerunner® 920XT van Garmin

Garmin heeft vandaag de Forerunner 920XT aangekondigd: een multisporthorloge met GPS, geavanceerde hardloopdynamiek en smart notifications. De Forerunner 920XT kan gedetailleerde gegevens verzamelen over zwemmen, fietsen en hardlopen, wat hem ideaal maakt om beginnende en gevorderde atleten naar nieuwe hoogtes te brengen. Door zijn ranke vorm en flexibele polsband is hij zeer comfortabel in gebruik. Verder maakt het hoge resolutie kleurendisplay het zeer eenvoudig om in één oogopslag de cijfers van een training of een wedstrijddag te zien. De geavanceerde functies bevatten onder meer: hardloopdynamiek, VO2-max en hersteladvies, live tracking en smart notifications. De horlogefunctie en de functie voor het monitoren van dagelijkse activiteiten zijn ideaal om stappen te tellen tijdens de dagelijkse bezigheden en om de calorieën in de gaten te houden.

‘Als pionier én marktleider in multisporthorloges met GPS zijn we zeer verheugd over de introductie van onze meest geavanceerde alles-in-een-oplossing voor triatleten en multisport-atleten: de Forerunner 920XT’, aldus Dennis Herremans, product manager Garmin Nederland. ‘Omdat hij zeer gedetailleerd meetgegevens verzamelt over zwemmen, fietsen, hardlopen en de dagelijkse activiteiten, en de gebruiker ondertussen online houdt, is de Forerunner 920XT ideaal voor training, wedstrijd en alles wat daar tussenin zit.’

Exceptioneel beeldscherm en uitstekende communicatiefuncties
Door zijn strakke ontwerp is de Forerunner 920XT 15% lichter en 18% dunner dan zijn voorganger. Hij heeft daarnaast de kenmerkende soepele polsband, die voor meer draagcomfort zorgt, en een HR-kleurenscherm met horloge en een functie voor het bijhouden van de dagelijkse activiteiten als stappen en calorieën tellen, meten van een afstand, aftellen tot een persoonlijk dagelijks doel. Hij geeft een hoorbaar trilalarm na een uur zonder activiteit. Nu kunnen triatleten hun activiteiten- en slaappatronen tijdens de vitale rustperioden tussen sportsessies blijven bewaken. Hij houdt de gebruiker verbonden via smart notifications van SMS, e-mail, oproepen, kalenderherinneringen en meer zodra de gebruiker binnen bereik is van een gekoppeld smarttoestel met Bluetooth[1].

Sporters kunnen hun work-outs nog beter bijhouden door de Forerunner 920XT te gebruiken als afstandsbediening voor hunVIRB®ofVIRB Eliteactioncamera[2] om opnames te starten en te stoppen en om direct vanaf hun pols foto’s te nemen. Het automatisch uploaden naar de Garmin Connect™ Mobile-app op een smartphone met behulp vanBluetooth-technologie of Wifi® hotspots met Garmin Connect, maakt het voor de gebruiker mogelijk om moeiteloos een work-out te uploaden. In de mobiele app kan ook een Live Track-sessie gestart worden zodat de gebruiker familie en vrienden kan uitnodigen om real time mee te kijken tijdens een training of een wedstrijddag.

Na de software-update van begin 2015 zal de Forerunner 920XT compatibel zijn met Connect IQ (developer.garmin.com)waardoor extra applicaties beschikbaar komen voor gebruikers met een actieve levensstijl.

In het water
De Forerunner 920XT is waterdicht tot een diepte van 50 meter en maakt het mogelijk om geavanceerde zwemgegevens op te slaan van trainingen in het zwembad of in open water[3]. De opslag van trainingsgegevens zorgt ervoor dat atleten in het zwembad gemakkelijk informatie kunnen verzamelen over trainingen en kick sets, naast het opnemen van zwemafstand, tempo, de soort slag, het aantal slagen en de SWOLF-score. De Forerunner 920XT heeft twee soorten rusttimers om ook de afzettijd tegen de muur op te nemen. Hij geeft afstandsmeldingen zodat de gebruiker weet wanneer een set afgelopen is en tijdmeldingen om het tempo vast te houden.

Op de fiets
Wees tijdens de training de baas over de weg met de geavanceerde fietsfuncties van de Forerunner 920XT, waaronder een ingebouwde hoogtemeter voor nauwkeurige informatie over beklimmingen, afdalingen en hellingen. Hij is compatibel met snelheids-, cadans-, hartslag- en krachtmetersensoren. Voor nog meer nauwkeurigheid is hij, behalve voor GPS, ook geschikt voor de ontvangst van GLONASS-signalen[4]. In combinatie met compatibele ANT +™ krachtmeters zoals de Vector™ S en het dual-sensing Vector-systeem kan de Forerunner 920XT krachtgegevens weergeven waaronder het gemiddelde aantal watt, de links-/rechtsbalans[5] en de power zone. Wanneer hij gekoppeld is aan een hartslagmeter voor trainingen, kan hij bovendien de gebruiker VO2-max-schattingen geven bij het fietsen om veranderingen in de conditie te volgen.

Bij het hardlopen
Efficiënt hardlopen is nergens zo belangrijk als tegen het einde van een triatlon. Met de geavanceerde hardloopdynamiek van Garmin waarmee de Forerunner 920XT is uitgerust kunnen triatleten, in combinatie met de HRM-Run™-monitor, de manier waarop ze hardlopen nu meten en volgen. Hij rapporteert de cadans (het totaal aantal stappen per minuut), de verticale oscillatie (de vering in de stap van een hardloper) en de grondcontacttijd (hoe lang de voet van een hardloper bij elke stap in contact staat met de grond). Maar de Forerunner 920XT laat ook een gekleurd balkje zien waarmee gebruikers hun prestaties kunnen vergelijken met die van andere lopers. Hij beschikt verder over een metronoom met trilfunctie en geluidssignalen om cadanstrainingen te sturen, een wedstrijdvoorspeller gebaseerd op de VO2 max-gegevens van het hardlopen, en hersteladvies dat aangeeft hoelang een loper moet rusten voor de volgende zware inspanning[6].

Voor fanatieke hardlopers biedt de Forerunner 920XT de UltraTrac-modus die de GPS op bepaalde tijdstippen uitschakelt, wat de batterijlevensduur van 40 uur in GPS-modus verlengt tot 48 uur.

De Forerunner 920XT is verkrijgbaar in zwart/blauw of rood/wit en heeft een verkoopadviesprijs van € 449,-, en € 499,- in combinatie met de premium hartslagmeter.

De Forerunner 920XT is de laatste aanwinst in het groeiende sportsegment van Garmin, dat zich richt op het ontwikkelen van technologieën en innovaties om de gezonde en actieve levensstijl van de gebruikers te verbeteren. Of het nu om hardlopen, fietsen of andere atletische sporten gaat, de sporttoestellen van Garmin zijn steeds essentiëlere hulpmiddelen voor zowel de beginnende als de gevorderde atleet. Voor meer informatie over het aanbod, de prijzen en de beschikbaarheid, en voor meer informatie over andere Garmin sportproducten en -diensten, ga naar www.garmin.com/intosports,www.garmin.blogs.comenhttp://twitter.com/garmin.

[1] Zie Garmin.com/BLE voor een lijst van compatibele telefoons.

[2] Snelheidssensor, VIRB en Vector-systemen worden apart verkocht.

[3] Voor meer informatie, zie Garmin.com/waterrating.

[4] Snelheidssensor, VIRB en Vector-systemen worden apart verkocht.

[5] De balans is niet op alle krachtmeters beschikbaar.

[6] Geavanceerde hardloopdynamiek, VO2 max, hersteladvies en wedstrijdvoorspeller zijn beschikbaar in combinatie met de HRM Run-monitor (bij sommige modellen meegeleverd, bij andere apart verkrijgbaar).

Bestel hem hier online

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *