Magellan’s Echo Smart Running Watch nu verkrijgbaar

Magellan, wereldwijd toonaangevend producent van mobiele GPS-toestellen, heeft  aangekondigd dat de Echo – de nieuwe smart watch voor hardlopers en atleten – vanaf nu verkrijgbaar is. De Echo is Magellan’s allereerste hardloophorloge dat fitness apps op smartphones optimaliseert. Fitness data wordt real-time gestreamd vanaf een smartphone door middel van Bluetooth® Smart, om zo apps en muziek direct via het display van het horloge te bedienen. Magellan’s Echo houdt hardlopers zo continu op de hoogte gedurende hun workout.

echo_cool_blue___gray

“Door zijn compatibiliteit met populaire fitness apps als Strava, MapMyRun®, iSmoothRun en Wahoo Fitness zorgt Magellan’s Echo voor optimaal gebruik van deze apps tijdens het hardlopen.Ook kan je gemakkelijk je muziek en apps bedienen. Eigenlijk biedt de Echo de eerste oplossing voor hardlopers om via hun smart watch gebruik te maken van hun favoriete smartphone apps terwijl ze aan het trainen zijn.”

Door middel van Bluetooth® Smart* verbindt de Echo draadloos met smartphones, waardoor sporters tijdens het trainen direct de gelopen afstanden en andere data zien. Echo-gebruikers hebben via hun horloge eveneens toegang tot een aantal smartphone-functies, zoals het starten en stoppen van de tijd via een fitness app en het selecteren, starten en pauzeren van muziek.

echo_family_stack

Magellan’s Echo werkt perfect samen met de Wahoo Fitness API, waardoor het horloge compatibel is met de meeste sport- en fitness apps. De Echo biedt een open platform met zelf in te richten display, waarmee het mogelijk is een eigen selectie van app functionaliteiten te maken bovenop de standaard functionaliteiten van de desbetreffende app. Bovendien is de Echo klaar voor de toekomst, want de Wahoo API wordt regelmatig geüpdatet om compatibel te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van applicaties.

De Magellan Echo is speciaal ontworpen voor sporters en heeft dan ook een robuust en waterdicht design, waardoor de Echo flinke weersomstandigheden weerstaat. Dankzij de verwisselbare batterij die zo’n 6 tot 11 maanden meegaat is de Echo altijd gebruiksklaar.

Natuurlijk kan de Echo ook als alledaags horloge worden gebruikt voor weergave van datum en tijd. Met zijn opvallende en kleurrijke design sluit de Echo aan op de wensen van de fanatieke sporter die altijd op de hoogte wil zijn en de controle wil hebben zonder tussenkomst van zijn smartphone.

De Magellan Echo is uitgerust met Bluetooth® Smart en hierdoor compatibel met iPhone 4S, 5, 5C, 5S of hoger, maar ook met een aantal Android- smartphones met Bluetooth 4.0 technologie. Een compleet overzicht van compatibele toestellen is te vinden op: http://www.magellangps.com/echo/devices.

De Magellan Echo adviesprijs bedraagt €149,99 en €199,99 in combinatie met een Bluetooth® Smart hartslagmonitor. Magellan’s Echo is momenteel verkrijgbaar via de Magellan e-shop, via de link: Link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *