Met Jaybird een heftige trail door de bossen van Vaals

Afgelopen donderdag 30 maart was het zover, eindelijk mocht ik aanwezig zijn op het Jaybird X3 trail run event in samenwerking met Salomon in Vaals, waar ik de nieuwe X3 draadloze bluetooth sport headphones en Salomon trail run schoenen mocht testen. Kitesurfers, mountainbikers, hardlopers en bmx’ers waren ook bij dit event, kortom sporters met verschillende achtergronden uit Nederland en België om dit onmisbare accessoire tijdens het sporten gepaard met veel zweet te testen.
2017-03-30_jaybird-201

De eerst warme en zonnige dag in Nederland ging vroeg van start gezien het vanuit Amsterdam ongeveer 3 uur reizen is naar Vaals, beter bekend om het Drielandenpunt. Aanvang elf uur ’s ochtends waarbij de Jaybird vlaggen al uithingen en we bij aankomst hartelijk ontvangen werden door de organisatoren met koffie, thee en gebak. Nadat de groep compleet was kregen we een presentatie van de marketing manager van Jaybird, dochtermaatschappij van Logitech waar ook Ultimate Ears onder valt.

2017-03-30_jaybird-222
2017-03-30_jaybird-224
Door de presentatie kregen we de specificaties en insights betreft het product, het merk en haar identiteit. De draadloze Jaybird X3 headphones schreeuwen in de marketinguitingen (extreme) sport. Snowboarden, hardlopen, wielrennen of crosfitten binnen en buiten, met de X3 kan het allemaal. Het product komt met verschillende maten gepatenteerde oorvleugels zodat het in elke oorschelp kan klemmen voor een comfortable fit. Daarnaast komt het product met drie verschillende formaten oorkussens voor wie dat prettig vindt. Net zoals de Jaybird Freedom is deze draadloze koptelefoon door het microformaat onder een helm te dragen en de batterij volledig opgeladen gaat langer mee dan de Freedom, maar liefst 8 uur lang. Door het simpelweg aan de charger of oplaadclip te koppelen via usb laadt dit device zich in een uur weer op.
2017-03-30_jaybird-012
2017-03-30_jaybird-242
2017-03-30_jaybird-247
Zo heeft Jaybird ook een app gelanceerd waarbij je controle hebt over de instellingen van het geluid, MySound genaamd. Deze geluidsprofielen kun je online delen met andere sporters voor verschillende muziekgenres die je bij het sporten stimuleren een tandje harder te gaan voor optimale prestaties. Ook is deze nieuwe uitvoering bestendig tegen zweet en dus ook waterdicht, omdat alle onderdelen in het device individueel verpakt zijn. Naast deze toffe feature kan je de draadloze koptelefoon als multipoint op twee devices tegelijk aanzetten door middel van Bluetooth, je telefoon beantwoorden en als je een sportbuddy gevonden hebt met een X3, dan kan je samen vanaf één smartphone naar dezelfde muziek luisteren.
Deze presentatie beloofde veel goeds, waarna we in twee groepen werden ingedeeld voor de trailrun door de bossen in Vaals en een mountainbike route. Uiteraard deed ik mee met de trailrun geleid door Trail & Track atleet Tim van den Broeke, die als Salomon ambassadeur ons alles kon vertellen over de Salomon trail schoenen en welke technieken te gebruiken om het snelst een helling op te rennen en vervolgens vol gas te dalen. Met 20 graden zon, de Jaybird X3 in de oren en Salomon aan de voeten kon het avontuur in Vaals beginnen.
2017-03-30_jaybird-226

Voor mij was het de eerste keer in dit gebied en indien je een goede locatie zoekt om in de natuur te rennen, sprinten of trail runnen, doe jezelf een plezier en ga hierheen. Door bospaden, landweggetjes en uitzicht over heuvelachtige landschappen hebben we zo’n 8 kilometer gerend waar ik onder het genot van Drake in mijn oren mijn ogen heb uitgekeken. Gedurende de run zijn we ook nog eens vanuit Nederland naar Duitsland en België gegaan om vervolgens weer terug te keren naar een geweldige barbecue die verzorgd werd.

2017-03-30_jaybird-261
2017-03-30_jaybird-058_Copyright Maurice van der Meijs
2017-03-30_jaybird-035
Geheel bezweet terug komen heeft de koptelefoon de gehele tijd goed in mijn oren gezeten en geen storingen ondervonden betreft connectie problemen. Aan het begin van de run heb ik mijn smartphone als multipoint met Jessica van EatRunLove gedeeld om naar mijn muziek te luisteren, maar gaandeweg raakte ik haar kwijt. Het device moet binnen een straal van 10 meter van de smartphone of iPad zijn om de verbinding te houden, wat ook wel logisch is natuurlijk.
2017-03-30_jaybird-052
2017-03-30_jaybird-302

Eenmaal gedoucht en een heerlijke maaltijd te hebben gegeten was de dag helaas tot een einde gekomen. Graag wil ik Jaybird en Salomon enorm bedanken voor de sfeer, verzorging en al met al een fantastische dag te hebben geregeld.

Mocht je net zo enthousiast zijn geworden over de Jaybird X3 als ik, dan kan je deze direct bestellen bij Bol.com voor € 129,- wat zeker niet veel is voor een sport oordopjes met zoveel capaciteiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *