Mmm, toasty !!

Zo Urban Runners…Zijn we nog een beetje aan het hardlopen deze laatste weken van 2013?

I know, de dagen vliegen voorbij. Zodra het donker wordt is het wel klaar met de dag, althans zo voelt het. Tel daar de kille buitentemperaturen en de knallende decemberfeestjes bij op en de hardloopschoenen liggen weer een dag stof te verzamelen. Not good.

Blijven sporten, ook in de winter brengt je in een betere stemming (ho ho, jingle bells, people), geeft je meer energie, en helpt je onder dat vadsige, slome gevoel na de feestdagen uit te komen. 2014 wordt een top jaar en dat begint nu al.

En, just so you know…slecht weer bestaat niet, alleen een slechte sportoutfits (of slecht gekozen laagjes). Winters weer is de perfecte gelegenheid om je hardloopgarderobe aan te vullen met technische sportkleding.

Alleen het woord ‘technische sportkleding’, daar ga je meteen al lekkerder van lopen, vind je niet? Net alsof er ergens een batterijtje verstopt zit om je een extra boost te geven bij het lopen. I wish…

Strategische geplaatste laagjes, ademende gaatjes en isolatie zorgen er voor dat je lekker toasty-warm blijft tijdens het lopen (wat een fijn woord niet? Lekker warm, droog, toasty. Nu al mijn favoriet van deze winter). Vaak hangt er wel een prijskaartje aan goede hardloopkleding. Maar er is echt verschil in kwaliteit en in comfort. Vaak passen de duurdere merken beter, zijn de materialen prettiger en gaat het een stuk langer mee. En sommige leggings en shirts zitten zo fijn dat je ze vanzelf vaker aan wil doen (en dan ben je praktisch al aan het rennen).

foto

Hoe blijf je zo lekker toasty? Werk in laagjes.

Laag 1 – Je onderste laag is van thermo-materiaal. Het zorgt ervoor dat zweet wordt afgevoerd en dat je lekker warm blijft. Een katoenenshirt is geen goed idee. Katoen absorbeert het zweet en een bezweet shirt vormt een natte laag op je huid, brrrr.

Laag 2 – Een hardloop-longsleeve en een hardlooplegging om de warmte vast te houden. Als het niet zo koud is, zijn dit al genoeg laagjes om er warmpjes bij te lopen. Eventueel, als het heel koud is, waait of regent-

Laag 3 – Deze laag is wind- en waterafstotend. Een goed hardloopjack is nooit waterdicht, want dan kan je eigen warmte en transpiratie niet afgevoerd worden. Via je hoofd verlies je ook veel warmte (tussen 10 en 30%) met een (hardloop)muts of hoofdband houd je het hoofd warm.

En tenslotte, je winteroutfit is pas echt af als je gezien wordt. En niet alleen als fashion statement. Color blocking, fel neon en reflecterende logo’s en vlakken, maken je meer zichtbaar op de weg en in het park. Have a great run!

X – Danielle

Head of Essentrics Europe | Master Trainer | Urban Runner | Lululemon Ambassador

Essentrics Workout
twitter.com/EssentricsNL
http://www.facebook.com/EssentricsNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *