New Balance introduceert Glow in the dark en 3D print

New Balance innovatie: Glow in the Dark en 3D printing
New Balance is altijd en op alle niveaus op zoek naar nieuwe technologieën om haar schoenen te verbeteren. Dit najaar lanceren de hardloopliefhebbers twee innovaties: voor dauwtrappers en nachtbrakers ontwikkelde New Balance een paar ‘glow-in-the-dark’ schoenen. Voor topatleten uit Team New Balance maakten de hardloopliefhebbers de ultieme customized schoen met behulp van 3D printing.

Glow in the Dark
De 1400 is een nieuwe schoen van New Balance. Het is een superlichte ‘racing flat’, een schoen zonder verval tussen hiel en voorvoet. Speciaal voor hardlopers die vaak in de schemer of zelfs het donker lopen ontwikkelde New Balance The Neon Pack. Die vallen door hun felle kleuren overdag al aardig op, maar komen pas echt tot leven als je het licht uitdoet. De ‘glow-in-the-dark’ zool en naden en de Hi Viz nylon zorgen ervoor dat schoenen ‘licht geven’ in het donker. En dat is natuurlijk lekker veilig.

3D printing
Ook in het topsegment maakte New Balance dit jaar een doorbraak. Afgelopen januari was New Balance talent Jack Bolas (Engelse mijl, 1500 meter) de allereerste hardloper met een schoen waarvan de zool is gemaakt met behulp van 3D printing. New Balance was begin 2012 een proces gestart om Jack’s persoonlijke biomechanische data te verzamelen en op basis daarvan de perfecte schoen voor hem te ontwikkelen. Met behulp van een drukplaat, sensoren in de schoenen en een digitale bewegingsanalyse kon New Balance Jack’s perfecte zool ontwikkelen.

De zool is gemaakt met behulp van Selective Laser Sintering (SLS) waarmee een laser wordt gebruikt om de zool uit het materiaal te snijden. De techniek maakt het voor New Balance mogelijk om een individuele zool te maken zonder daar een complete productie voor op te hoeven zetten.


New Balance 1400 Neon Pack (€ 125) is verkrijgbaar bij de betere hardloopwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *