Nike LunarEpic Flyknit Shield Review

Een beetje regen of wind houd mij niet tegen om voor een heerlijke rondje hardlopen te gaan. Maar dit betekend wel dat je je kleding moet aanpassen om te zorgen dat je niet onderkoeld raakt en geen natte voeten krijgt.

De Nike LunarEpic Flyknit is al een tijdje een van mijn favorieten hardloopschoenen . Het is een lichtgewichte schoen die toch genoeg ondersteuning bied. Daarom was ik blij verrast toen ik hoorde dat ook deze schoen onderdeel zou worden van de Shield collectie.

img_3238

De nieuwe Nike LunarEpic Flyknit Shield biedt dezelfde voordelen als zijn voorgangers maar met een beschermende laag tegen de weersomstandigheden.

De schoen is uit één Flyknit bovenstuk gebouwd met DWR (duurzaam, waterafstotend) – gecoat TPU garen om de voet warm en droog te houden. De half hoge kraag zorgt voor een aangesloten, dynamische pasvorm, met nadruk op de natuurlijke beweging van de enkel tot aan de voet.

Tijdens het ontwerp onderzocht en test het Nike team verschillende geometrische patronen op de buitenzool tijdens runs over  verschillende parcours vol met modder en sneeuw langs de Rocky Mountains in Colorado. Dit om zo de perfecte zool te ontwikkelen voor extra grip en waterbestendigheid. Uiteindelijk vonden ze een oplossing die verschillende oppervlakken genoeg grip gaf.

 

Uiteraard is de kans op sneeuw hier in Nederland op dit moment erg klein maar een schoen die waterbestendig is, is toch wel erg fijn in dit Hollandse weer. En ik moet eerlijk bekennen, ik ben blij verrast want ik heb het slechte weer een beetje opgezocht en hij blijft niet alleen droog maar is daarna zelfs niet eens vies. En dat is uiteraard als sneaker fan ook heel fijn.

De Nike LunarEpic Flyknit Shield is beschikbaar via nike.com en de Nike Stores.

 

20161106-1546

20161106-1555

( Fotografie: David Stegenga)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *