PUMA lanceert nieuwe running collectie

PUMA lanceert de nieuwe voorjaarscollectie voor running met innovatieve Faas en Mobium footwear en spraakmakende Pure ACTV en Pure Night cat apparel. De collectie is gebaseerd op The Nature of Performance waarbij PUMA zich voor de ontwikkeling van nieuwe producten laat inspireren door bewezen oplossingen uit de natuur. Dit betekent dat volgens de leer van de biomimetica de beste ideeën uit de natuur worden geïmiteerd en verwerkt in technologische ontwikkelingen voor de Faas en Mobium footwear en in de Pure ACTV en Pure Night cat apparel.Na jaren van onderzoek is er een collectie ontwikkeld die vol innovatie zit, er eigenwijs en eigentijds uitziet en geschikt is voor iedere loper. Met de nieuwe PUMA running voorjaarscollectie is elke loper klaar voor het voorjaar.

Mobium
PUMA Mobium Elite is een performance schoen die uitzet en samentrekt terwijl de voet beweegt. Met zijn roots in de anatomie en geïnspireerd op de natuur, is het ontwerp van de PUMA Mobium Elite het resultaat van twee jaar intensief onderzoek naar hoe de voet beweegt. De voet zet namelijk uit in drie richtingen; longitudinaal, lateraal en verticaal, en deze adaptive running schoen past zich hierop aan. De Mobium moedigt zo aan om op een zo natuurlijk mogelijke manier te lopen. De Mobium collectie is ontwikkeld voor de gevorderde loper. Deze revolutionaire schoen is voor heren te verkrijgen in helder metallic blauw, fluorescerend geel met groen en voor dames in paarsblauw.

Faas
Geen enkele loper is hetzelfde. Daarom is er binnen de Faas collectie een schoen voor ieder soort loper binnen het traditionele en minimal running segment te vinden. Faas is de constante factor binnen de footwear collectie en wordt jaarlijks geüpdate. Door veel onderzoek is PUMA er in geslaagd om belangrijke technische aspecten zoals stabiliteit, schokdemping, afwikkeling en flexibiliteit in de Faas collectie door te voeren. De range bestaat uit footwear met verschillende support levels voor heelstrikers, midstrikers en forefootstrikers. De Faas 600S is een van de belangrijkste schoenen uit de range. Deze schoen is ontwikkeld voor de traditionele, stabiele renner die op de hiel landt; de grootste groep renners. De Faas 600S is onder andere te verkrijgen in metallic blauw met koraalblauw en fluorescerende gele accenten en diep paars met lime.

Pure ACTV
De Pure ACTV technologie is gebaseerd op het principe van sporttape waarbij stroken tape rechtstreeks op de spieren worden aangebracht voor ondersteuning. Bij de Pure ACTV collectie gaat PUMA een stap verder door de tape op strategische plaatsen in de apparel te verwerken. Pure ACTV geeft een micromassage aan de spieren en houdt ze warm zodat de sporter het maximale uit zichzelf kan halen. De innovatieve apparel is ontworpen om tijdens workouts samen te werken met het lichaam en zo het maximale uit de spieren te kunnen halen. Zo functioneert Pure ACTV long tight net als de huid zelf en werkt samen met het lichamelijke natuurlijk systeem waardoor prestaties worden verbeterd en gemaximaliseerd. Pure ACTV is een vooruitstrevende collectie die in 2013 bekroond is met de ISPO Gold Award.

Als aanvulling op de technische innovaties van de PUMA ACTV range, heeft de performance apparel ook additionele praktische, esthetische en hardloop specifieke kenmerken waaronder reflecterende materialen voor zichtbaarheid, mesh panels voor het ademen, zakken met ritsen voor gemak. Door PUMA’s geavanceerde dryCELL technologie te verwerken in de PUMA ACTV apparel, wordt door het juiste materiaal in de apparel het vocht afgevoerd van de huid en voelt de sporter zich blijvend droog en comfortabel.

Pure NightCat
Pure NightCat is een collectie waarin gebruik wordt gemaakt van hoogreflecterende materialen, waardoor je zichtbaar blijft terwijl je traint in het donker. De jackets in deze collectie zijn voorzien van lazercut gaten in de rug die zorgen voor een betere circulatie op kritieke warmtezones. De anatomisch gevormde kragen voorkomen wrijving bij de haarlijn en maken deze jackets heel geschikt voor het hardlopen. De gehele Pure NightCat collectie is gebaseerd op het idee om zichtbaarder te zijn in het donker. Ook de toegevoegde reflecterende items en reflecterende zichtbare draden verhogen de zichtbaarheid.

De PUMA SS14 collectie is vanaf nu beschikbaar in onder andere de winkels van Run2Day in Amsterdam en Utrecht, op www.puma.com of via www.run2day.nl

Bekijk hieronder het filmpje van de collectie presentatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *