Review: Asics Kayano 20

Nu kan ik aan het trainen ben voor de halve marathon is het natuurlijk ook erg belangrijk om een hardloopschoen te hebben met voldoende demping en comfort die mijn voeten tijdens al die kilometers genoeg steun bieden. In de wandelgangen hoorde ik al veel positieve verhalen over Asics en ging daarom naar de Asics store naast het vondelpark om te kijken welk model het best bij mij past.

In de winkel werd ik vriendelijk ontvangen door topatleet Anton Costeris en hij hielp mij om de juiste schoenen aan te meten. Er werd een Statische FOOT ID: 3D Voetscan gemaakt en een Dynamische FOOT ID: Loopcyclus.

FOOT ID: 3D Voetscan:
Het geavanceerde 3D Foot Mapping System analyseert je voet met behulp van laser en microcamera’s. Het resultaat is een 3D-scan van je voet, die wordt vergeleken met een database om de schoenen te vinden die het beste bij je voeten passen. Het systeem meet onder meer je voetlengte, omtrek van de voorvoet, de hielbreedte, de wreefhoogte, de hoogte van het voetgewelf en de teenstand. Je 3D Voetscan zal na afloop worden afgeprint.

Dynamische FOOT ID:
Je loopcyclus wordt geanalyseerd met behulp van video. Hierbij loop je een aantal minuten op een loopband terwijl je voeten gefilmd worden. De beelden worden vervolgens geanalyseerd door een ASICS-expert.
De nadruk ligt op het analyseren van je pronatiepatroon. Pronatie is de manier waarop de voet naar binnen kantelt tijdens het lopen en rennen. Op basis van de analyse kun je schoenen kiezen die passen bij het pronatiepatroon van je voet. Zo wordt eventuele over- of onderpronatie opgevangen, de kans op blessures kleiner en je loopcyclus efficiënter.

Na beide testen werd bekend welk model nou het beste bij mij past, de Asics Kayano 20.
Het nieuwste model binnen de Gel Kayano collectie die lichter is en een nog betere demping biedt. Door de Innovative Fluid Ride-technologie zool gemaakt van twee lagen en de Dynamic DuoMax-technologie zorgt de schoen voor een veel betere veerkracht en extra ondersteuning en stabiliteit voor mensen die overproneren.

Thuis aangekomen met mijn nieuwe schoenen, ging ik mijzelf klaar maken voor de echte test, 14km door Amsterdam. Zoals de eigenschappen van de schoen hierboven staan beschreven, kan ik deze 100% beamen. Bij het aantrekken voel je meteen het comfort en hoe licht deze schoenen aan je voeten voelen. Door de demping en veerkracht voel je dat je benen extra energie overhouden om je run op een hoog tempo vol te houden. Een echte aanrader voor je lange runs.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *