Review: Denon AH-W150 Exercise Freak draadloze koptelefoon

Afgelopen weken heb ik de Denon Exercise Freak mogen testen. Een draadloze in-ear koptelefoon dat via Bluetooth 3.0 aan je smartphone verbonden kan worden zodat je zonder irritante kabeltjes ongestoord van je muziek kan genieten tijdens je runs.

De koptelefoon wordt geleverd met een setje oordopjes in verschillende maten om de juiste pasvorm te krijgen.  Ook zijn de oorstukje te verstellen om te zorgen dat ze perfect in je oor zitten om zo de beste geluidskwaliteit te krijgen. Met een volle accu kun je ongeveer 6 uurtjes muziek luisteren en telefoongesprekken voeren. De Denon AH-W150 is namelijk ook te gebruiken om telefoongesprekken te voeren en is het opnemen van een gesprek of het volume aanpassen heel gemakkelijk door middel van de aanwezig knoppen.

denon-case

ls je de koptelefoon voor het eerst op je oren zet voelt het erg vreemd aan en moet je hier wel aan wennen maar, geloof me daar wen je aan.

Design

Aan beide kanten van de headset zijn bedieningsknoppen te vinden. Met de linker kun je telefoongesprekken aan nemen en ophangen en met de rechter is het mogelijk om je muziek op play/pauze te zetten en zijn er volume knoppen aanwezig. De oorstukjes zijn verbonden met elkaar via een reflecterende nekband waarop een soort van gewichtje is geplaatst om te zorgen dat deze naar beneden blijft tijdens het hardlopen. Voor de meeste handelingen is het dus niet meer nodig om te telefoon te pakken.

20141125-6959

Het koppelen via bluetooth  van je de headset aan je telefoon verschilt natuurlijk per model toestel maar ik gebruik zelf een Apple iPhone en hier was het erg simpel om via het Bluetooth menu de Denon te koppelen met mijn toestel. Door het ingedrukt houden voor 4 seconden  van de bedieningsknop op de Headset zal deze in een paar stand komen, en is koppelen met je toestel eenvoudig. Zodra dit gebeurt is kan je de headset meteen gebruiken en zal alle muziek en andere audio afgespeeld worden op je mobiele telefoon.

Verstopt achter een zacht rubberen klepje is de USB aansluiting te vinden, het is niet heel gemakkelijk om deze te openen maar dat zorgt er wel voor dat hij goed tegen zweet of regenwater kan.

Geluid Denon AH-W150

Het geluid van de Denon AH-W150, is zoals je mag verwachten van een gerenomeerd bedrijfs zoals Denon, gewoon goed. Wel wil de headset heel af en toe een klein beetje uit je oor schuiven waardoor de bass minder goed te horen is.

Conclusie

Ik loop het liefst, als ik alleen loop met muziek. Als je daarbij geen hinderlijke draden hebt is dat erg fijn. De Denon Excercise Freak doet zijn werk en gaat niet storen tijdens het lopen zoals sommige andere bluetooth headsets. Door het feit dat je er ook gesprekken mee kan voeren is hij ook te gebruiken in dagelijks gebruik.

De Denon Exercise Freak (AH-W150)  is niet goedkoop maar wat mij betreft de 150 euro zeker wel waard.

1 Comment

  • Sandra schreef:

    Voor mij werken draadloze oordopjes of koptelefoons echt het beste voor tijdens het sporten. Zelf gebruik ik de Jabra maar deze ziet er ook goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *