Review // Fitbit Ionic Smartwatch

De eerste smartwatch van Fitbit is echt gemaakt voor de sportliefhebber en wat is er niet leuker om dit device te mogen testen tijdens je workouts en het dagelijkse gebruik. Het bedrijf Fitbit staat vooral bekend om de Fitbit fitness en activity trackers. Inmiddels bestaan ze 10 jaar en is het tijd om een nieuw product te lanceren: de lang verwachte smartwatch, genaamd Ionic.

Alles kunner

Voor dit device is er een heel scala aan verschillende kleuren plastic of leren horlogebanden verkrijgbaar. Die je kunt gebruiken bij het sporten of voor het alledaagse gebruik. Het zit zo comfortabel dat je het de hele dag wilt dragen en hierdoor nauwkeurig je sportactiviteiten, aantal stappen, slaap en hartslag kan meten. Het horloge is ook nog eens waterproof, dus douchen of zwemmen kan allemaal. Het aluminium design is lichter dan de meeste smartwatches in de markt, waardoor je niet echt merkt dat het om hebt.

Op het horloge zitten drie hardware knoppen om door de interface en het menu te navigeren. Op het touchscreen kleurendisplay kan je swipen zoals je gewend bent met je smartphone. De Ionic kan met behulp van de Fitbit app gekoppeld worden met iOS, Android en sommige Windows smartphones. Via de app op je smartphone kan je ook instellen wat je gegeten hebt om de calorieën te tellen en hoeveel glazen water je bijvoorbeeld per dag neemt. Het is erg tof om aan het einde van de week te zien wat je zoal consumeert en hoeveel je beweegt.

Personal trainer

De smartwatch komt met een digitale personal trainer of coach voor statische en dynamische sportoefeningen. Deze toffe fitness features zijn er om te hardlopen, zwemmen, wielrennen, gewichtheffen of andere oefeningen in de sportschool. De Fitbit Coach laat exact zien wat voor oefeningen je kan doen en welke spiergroepen je exact traint. Door feedback te geven aan je Fitbit Coach zal je digitale personal trainer je de volgende keer iets minder of juist wat extra laten zweten. Er is 2.5 GB beschikbare opslag als je je telefoon wilt achterlaten en je bluetooth headset eraan koppelt, wat ongeveer goed is voor ongeveer 300 nummers.

Voor het hardlopen is er een automatische pauze optie ingebouwd zodat je dit niet handmatig hoeft te doen wanneer je voor een stoplicht stilstaat of even wilt pauzeren om bijvoorbeeld weer op adem te komen. Wanneer je het hardlopen weer oppakt herstart het device je workout weer automatisch. Na het hardlopen heb je inzage in je afstand, snelheid en wat je voor de volgende keer kan verbeteren. Uiteraard heeft het device ingebouwde GPS waardoor je niet je smartphone hoeft mee te nemen wanneer je buiten wilt rennen. Strava kan je o.a. Voor het device downloaden, zodat je resultaten direct gedeeld kunnen worden.

Een paar andere coole features zijn de notificaties die je kan ontvangen zoals WhatsApp berichten, inkomende telefoongesprekken of je agenda. Er is nu ook Fitbit Wallet, waarmee Fitbit Pay wordt geïntroduceerd. Hierdoor zijn betalingen mogelijk zoals Apple of Android Pay. Tot nu toe heeft het bedrijf een samenwerking met Visa, American Express en Mastercard. Tot slot gaat de batterij erg lang mee! Wanneer het device voor 100% is opgeladen kan je er 4 dagen mee rondlopen zonder juice of 10 uur lang GPS gebruik, mocht je enorme afstanden willen rennen. De Fitibit Ionic kost 349,- en kun je bij coolblue of bol.com bestellen.

Zeker een aanrader, ik ben er in ieder geval heel happy mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *